Pensjonister tiltalt for øvelseskjøring med promille. Foto: Terje Pedersen
Pensjonister tiltalt for øvelseskjøring med promille. Foto: Terje Pedersen

Både lærer (67) og elev (72) øvelseskjørte med promille

Tok også et glass hjemmebrent etter kjøreturen. 

Ei 67 år gammel dame fra Midt-Troms er tiltalt for å ha drevet med øvelseskjøring i fylla, sammen med en mannlig elev på 72 år - som også var påvirket av alkohol.

- Det er langt mellom saker som dette. At både lærer og elev kjører i beruset tilstand er meget sjeldent, iallfall så vidt vi i politiet vet om, sier politiadvokat Marie Lygre (bildet), som skal føre saken for påtalemyndigheten under rettsaken i Senja tingrett fredag. Det skriver avisa Nordlys. 

Politiadvokat Marie Lygre, som skal føre saken for påtalemyndigheten.
Politiadvokat Marie Lygre, som skal føre saken for påtalemyndigheten.

- Bedre seint enn aldri

Kjøringa foregikk i januar i år, over ei strekning på rundt 25 kilometer. Politiet rykket ut etter tips fra publikum. «Kjørelærerens» promille ble etterpå målt til 1,97, mens den 72 år gamle eleven hadde mer beskjedne 0,43.

- Han stilles for retten samtidig som kvinnen, sier Lygre.

- Er det ikke litt seint å ta kjøreopplæring når man er 72 år?

- Bedre seint enn aldri, kommenterer Lygre tørt.

At det var øvelseskjøring de to drev med, skal være basert på deres egen forklaring.

Tok seg et glass hjemmebrent

Kvinnen er for øvrig også tiltalt for å ha drukket alkohol etter kjøringa, når hun måtte forstå at det kom til å bli politietterforskning. Ifølge tiltalen tok hun seg et glass utblandet hjemmebrent og en slurk øl etter kjøreturen. Hun er også tiltalt for å ha overlatt bilen til en beruset person.

Noen liknende saker

Det hender at øvelseskjøring ikke er så edruelig som den skal være. I fjor ble to personer som drev øvelseskjøring pågrepet av politiet i Narvik, begge mistenkt for å være beruset. De ble stoppet i en promillekontroll.

I fjor ble også en mann og ei kvinne i Telemark dømt for å drive øvelseskjøring i fylla. De to hadde 1,71 og 0,92 i promille, og opplæringa endte med at de kjørte i grøfta, kunne Telemarksavisa melde.

Samme år ble en far dømt for å ha øvelseskjørt med sønnen sin i beruset tilstand. Det skjedde i Fredrikstad. Faren hadde 1,38 i promille, og fikk 18 dagers fengsel.

Den høyeste promillen hadde imidlertid ei kvinne i Stjørdal som to år tidligere ble dømt etter å ha drevet øvelseskjøring med sønnen sin i romjula. Hun ble målt til 2,47 i promille, noe hun hevdet umulig kunne være riktig, skrev Stjørdalen Blad den gangen. Men sønnen hennes var i alle fall edru.

Les flere saker fra nordlys.no her: 

Les også: Museår kan gi kostbart biltrøbbel

Laster inn forumet...