NY AAFK-TRENER: Harald Aabrekk lover offensive takter.
NY AAFK-TRENER: Harald Aabrekk lover offensive takter.

Vil at AaFK skal spille Guardiola-fotball

Harald Aabrekk ble presentert som ny Aalesund-trener.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag ble Harald Aabrekk (58) presentert seg som ny AaFK-trener, og med seg som sin assistent får han tidligere AaFK-spiller Trond Fredriksen.

Begge har signert en toårskontrakt med klubben.

Ansettelsen er blitt møtt med en viss skepsis blant klubbens fans, men på spørsmål om hvordan han ser på dette drar den nye treneren på smilebåndet.

– Jeg gleder meg ufattelig til å ta tak i den jobben som skal gjøres. Hvis man er skeptisk kan det bare gå én vei, og det er oppover. Det er et godt utgangspunkt, sier Aabrekk på pressekonferansen.

Han lover fansen gladfotball på Color Line Stadion i 2015.

– Vår invitasjon til supporterne våre er at vi skal angripe. På den måte ønsker vi å invitere de rundt oss inn i kampen. Det er på Color Line Stadion det skal skje. Der ønsker vi at alle skal føle at de er med på å vinne kampene for Aalesund, sier Aabrekk, og legger til:

– Vi skal ha en gjennombruddsorientert spillestil. Det vil si at vi ønsker å gå i angrep når muligheten byr seg. Offensivt skal vi opptre med to spisser. Vi har fire dyktige spisser i troppen allerede.

Og når klubbens nye hovedtrener ser etter inspirasjon, så er det ikke til hvem som helst.

– Vi ønsker også å bygge forsvarsspillet på angrepsspillet. Vi skal ha et pressforsvar. Vi skal ha gjenvinning som en viktig del av måten å opptre på uten ball. Ikke for å trekke sammenligningen altfor langt, men jeg tror fremtidens fotball er eksempelvis det Bayern München opptrer med i dag, og som Barcelona gjorde med Guardiola før det. Å ha et aggressivt defensivt spill, sier 58-åringen.