Hunden Tika skal stoppe narko-post

Stadig mer narkotika sendes til brukere med helt vanlig post. Nå skal politiets narkohunder settes inn i kampen for å avdekke og bekjempe distribusjonen.   

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Justisminister Anders Anundsen og samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen er bekymret over at stadig mer narkotika sendes til brukere, med helt vanlig post

– Vi ser at det er en kynisk narkobransje som benytter seg av det distribusjonsnettet som posten har, sier Samferdselsminister Ketil Solvik Olsen til TV 2.

Stadig mer narko-post

900 millioner adresserte brev, og 38 millioner pakker sendes i Norge hvert år. Hvis man teller antall beslag gjør det Posten til Norges største distribusjonskanal for narkotika.

– Dette er jo et problem som bare blir større og større, sier Justisminister Anders Anundsen til TV 2.

SNUSER: Hunden Tika demonstrerer nese for narkosniffing i en full postcontainer. Foto: TV 2
SNUSER: Hunden Tika demonstrerer nese for narkosniffing i en full postcontainer. Foto: TV 2

Tettere samarbeid mellom Posten og politiet

Statsrådene fikk i dag en demonstrasjon på Postens Østlandsterminal, der narkotikahundene Tika og Buzz viste hva de kan aller best. Nemlig å lukte seg frem til narkotiske stoffer.

Fremover skal Posten samarbeide tettere med politiet, slik at narkotikahunder regelmessig kan tas i bruk for avdekke narkoforsendelser.

– Vi får mange sendinger både fra utlandet, men selvfølgelig også en del innenlands-sendinger som det da avdekkes at det inneholder narkotika. Vi er nok redd for at dette er en kanal som øker, sier konsernsjef i Posten Norge, Dag Mejdell til TV 2.

– Stadig nye stoffer

Målet med samarbeidet mellom etatene er at verken produsenter, avsendere eller mottakere av de narkotiske stoffer som sendes via post, skal føle seg trygge på at de ikke bli tatt.

– Narkotika er et enormt samfunnsproblem. Vi får stadig nye, syntetiske stoffer på markedet. Stoffer som er lette og distribuere, og da skal hele nettverket vite at her er det ingen steder som er noe fristed for den type kriminalitet, sier Anders Anundsen til TV 2.