FORTSETTER: Solveig Gulbrandsen vil spille seg til plass i Norges VM-tropp. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix
FORTSETTER: Solveig Gulbrandsen vil spille seg til plass i Norges VM-tropp. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix

Solveig Gulbrandsen tar ett år til – vil til VM

– Det er lettere for meg å gjøre landslagscomeback nå enn forrige gang, sier hun til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Solveig Gulbrandsen vender tilbake til gamleklubben Kolbotn og ta ett år til i Toppserien. 

– Valget var enkelt av flere grunner. Jeg synes det Kolbotn driver med for tiden ser veldig spennende ut. De jobber bra med unge spillere, og trenerteamet virker spennende. I tillegg er Kolbotn den klubben som står hjertet mitt nærmest, sier hun til TV 2.

33-åringen har skrevet under på en ettårskontrakt på Sofienmyr.

I tillegg til å hjelpe Kolbotn tilbake til gamle høyder ønsker også Gulbrandsen å bidra på landslaget igjen. Målet er nemlig å spille seg inn i den norske troppen til VM i Canada neste år.

Vil hjelpe landslaget

Én av årsakene til det er landslagets skadeproblemer. Stabæk-duoen Ingvild Isaksen og Ingvild Stensland sliter begge med korsbåndskader, og vil trolig ikke rekke VM. Dermed kan Even Pelleruds lag miste mye verdifull rutine.

VENDER HJEM:  Her er Solveig Gubrandsen i Kolbotn-trøya tilbake i 2005.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
VENDER HJEM:  Her er Solveig Gubrandsen i Kolbotn-trøya tilbake i 2005. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX

– Situasjonen med landslaget er spesiell, og de trenger rutine. Jeg har vært i dialog med landslagsledelsen og vet at de ønsker meg tilbake, sier hun.

Gulbrandsen understreker likevel at hun ikke forventer å spasere inn til automatisk landslagsplass igjen.

– Nei, overhodet ikke. Samtidig vet jeg hva som kreves for å komme tilbake. Det er også lettere for meg å gjøre landslagscomeback nå enn forrige gang, ettersom jeg nettopp har spilt i Toppserien. Forrige gang hadde jeg vært gravid og var mer utrent. Det er kortere vei til toppen for meg nå, sier veteranen, som spilte høstsesongen for Stabæk.

Innhoppet på Nadderud gjorde Gulbrandsen attraktiv på markedet igjen. Flere klubber var på tråden, men hun bestemte seg til slutt for klubben hun startet hos i 1998 og forlot i 2008.

– Kolbotn har forsøkt i flere å hente meg tilbake. Jeg kunne gått til andre toppklubber, men valgte å vende hjem. Jeg følte virkelig at de ønsket meg tilbake. I tillegg har de lagt veldig bra til rette for meg med tanke på familiesituasjonen min, sier tobarnsmoren.

Comeback nummer to

Gulbrandsen står med 172 kamper og 50 mål for Norge. Hun debuterte allerede i 1998 og var blant annet med på gullaget i OL i Sydney i 2000.

Hun ga seg opprinnelig på landslaget i 2008, men gjorde comeback i 2012 og bidro sterkt til EM-finale i 2013. Seinere samme året annonserte hun at hun gir seg nok en gang.

At det nå er duket for comeback nummer to smiler Gulbrandsen godt av.

– Folk har sagt til meg at jeg har misforstått begrepet  "å legge opp". For meg betyr det åpenbart bare "å ta en pause". Vi får se om dette blir det siste comebacket, da, sier hun og ler.

Gulbrandsens toppsatsing betyr for øvrig at ekspertjobben hos TV 2 må legges på is.