FORSVUNNET: Politiet mener at Per Vålnes ble drept i dette huset før de tre siktede i saken dumpet liket et annet sted. FOTO: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix / Privat
FORSVUNNET: Politiet mener at Per Vålnes ble drept i dette huset før de tre siktede i saken dumpet liket et annet sted. FOTO: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix / Privat

Rettsdokumenter i Vålnes-saken avslører:

Samboerens nye kjæreste (41) skal ha fortalt om drapet på Per Vålnes

Rettsdokumenter avslører hvorfor politiet mener at samboeren (42) og hennes nye kjæreste tok livet av Per Vålnes.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I rettsdokumentene som VG har fått utlevert kommer det frem gjennom en vitneforklaring at en av de siktede fortalte til en annen innsatt i fengselet at han hadde vært med på å drepe Vålnes.

– Ja. Vi drepte ham og fjernet ham, skal 41-åringen ha uttalt før han brukte mye tid på å rettferdiggjøre handlingen.

41-åringen er kjæreste til Vålnes' samboer (42). Samme med en bekjent (43) er de siktet for drap på Per Vålnes (50).

– Ba om hjelp til å drepe Vålnes

Per Vålnes ble meldt savnet av samboeren 1. desember 2011.

Bilen til 50-åringen ble funnet forlatt i Lavangsdalen dagen etter. Nøklene til bilen ble funnet i en elv like i nærheten.

Til tross for omfattende søk har Vålnes aldri blitt funnet.

Politiet mener at Vålnes ble drept den 26. eller 27. november 2011 da han feiret 50- årsdagen sin.

Ifølge rettsdokumentene har et vitne forklart at han i 2010 fikk forespørsel fra Vålnes' samboer om hjelp til å ta livet av Vålnes. Også en av de medsiktede, den nye kjæresten til Vålnes samboer, skal ha gitt uttrykk for at han ønsket å bli kvitt Vålnes.

Den nye kjæresten (41) flyttet inn i boligen med Vålnes' samboer nesten umiddelbart etter forsvinningen.

Gav bort MC-jakke

Kort tid etter at Per Vålnes forsvant etter 50-årsfeiringen sin i Balsfjord i Troms i 2011, gav samboeren ifølge rettsdokumentene vekk MC-jakka hans til en bekjent.

Mannen som tok i mot jakka spurte hva han skulle gjøre hvis Vålnes kom tilbake, men fikk til svar at det ikke ville skje. Vålnes ville ikke komme tilbake, var svaret han fikk, ifølge rettsdokumenter, melder VG

I rettsdokumentene kommer det frem at politiet blant annet på bakgrunn av denne hendelsen er sikre på at Vålnes' 42 år gamle samboer og kjæresten (41) hadde drept Vålnes sammen med en bekjent (43).

 

Søker etter levninger

For tiden driver politiet med søk på Vollan gjestestue i Nordkjosbotn hvor de tror han han ha blitt skjult etter drapet. To av de siktede hadde tilgang til delen av gjestegården som den gang var under oppføring.

Politiet skal fjerne betonggulvet i nybygget på gjestestuen.

Ifølge VG ønsker ikke forsvarerne til de tre siktedet å kommentere saken.