SJELDENT MÅL: Noel Hunt scoret sitt første mål siden 2012.
SJELDENT MÅL: Noel Hunt scoret sitt første mål siden 2012.

To års måltørke over for Ipswich-spiss

De fleste topplagene tapte i Championship. Men Noel Hunt sendte Ipswich opp på andreplass.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den siste serierunden i november blir stående som runden hvor topplagene sviktet. Bare tre av lagene som nå ligger på øvre halvdel av tabellen maktet ta med seg tre poeng fra sine kamper, noe som medfører at tabellen bare blir enda jevnere enn den allerede var. Selv om man nå ligger oppe og kjemper om en play-off plass, kan man fort havne ned i bunnstriden dersom man møter på dårlig form. Det er kanskje ikke så merkelig at hele tolv managere har måttet finne seg nye arbeidsgivere allerede denne sesongen.

Av de få lagene i toppen som faktisk presterte å vinne, finner vi Ipswich Town og Brentford. Førstnevnte ble det første laget til å slå Charlton Athletic på The Valley denne sesongen, mens nyopprykkede Brentford tok sin femte strake seier etter å ha knust Wolverhampton Wanderers 4-0. Den sjarmerende London-klubben tok dermed sin femte seier av fem mulige i november, og det er liten tvil om at deres manager Mark Warburton vil stikke av med prisen for månedens manager.

Wolverhampton gikk dermed på sitt fjerde strake tap, og det samme gjorde Watford da de tapte 1-0 hjemme mot Cardiff City. Waliserne fortsatte sin fine form under manager Russell Slade, og sammen med Bolton Wanderers og Birmingham City viser de at det av og til kan lønne seg å byttet ut manageren når ting ikke fungerer. Det samme har Leeds United gjort flere ganger denne sesongen, og på lørdag tok de en svært imponerende seier hjemme mot serieleder Derby County.

I bunnen møttes to av ligaens svakeste lag da Rotherham United tok i mot Blackpool, og passende nok endte kampen uavgjort. Det betyr at Blackpool fortsatt har en luke på hele ti poeng opp til trygg plass hvor Rotherham befinner seg. Der nede finner vi også Brighton & Hove Albion som bare har én seier på de femten siste kampene, og det spørs hvor lenge de kan fortsette slik før den tidligere Liverpool-legenden Sami Hyppiä får beskjed om å pakke tingene sine og forlate sørkysten.

Det ble en litt varierende runde for nordmennene i Championship denne helgen. Jonathan Parr spilte hele kampen for Ipswich Town da de vant borte mot Charlton Athletic, og gjorde sine saker meget bra. Han kunne dog blitt syndebukk da hans forferdelige pasning bakover på banen ble snappet av en motspiller, men heldigvis ryddet en lagkamerat opp. Alexander Tettey startet kampen for Norwich City som tapte hjemme mot Reading, men haltet av banen med noen få minutter igjen å spille. Mats Møller Dæhli var den eneste nordmannen som startet på benken denne helgen, og han fikk dessverre ikke spilletid.

Rundens spiller: Lasse Vigen Christensen (Fulham)
- Fulham har svært mange spennende talenter i troppen, men før sesongen var det ikke den danske midtbanespillere Lasse Vigen Christensen man snakket mest om. Det har det derimot blitt nå etter en fantastisk høstsesong. Dansken er involvert i det meste som skjer fremover på banen, og i 2-1-seieren over Brighton & Hove Albion var han både servitør og målscorer. Vi kommer til å få høre mye om denne danske spilleren i tiden fremover.

Rundens scoring: David Cotterill (Birmingham City)
- Det var liten tvil om hvem som hadde den flotteste scoringen i Championship denne runden. David Cotterill har vært meget god denne høsten, og det er ingen hemmelighet at han har en heftig skuddfot. Ti minutter ut i hjemmekampen mot Nottingham Forest fikk han vise den frem. Han mottok ballen litt utenfor sekstenmeteren, la den over på venstrefoten, før han limte ballen i krysset. Med slike scoringer kan man forstå hvorfor foreldrene kalte han opp etter George Best. Cotterills fulle navn er nemlig David Rhys George Best Cotterill.

Rundens redning: Simon Eastwood (Blackburn Rovers)
- Man må helt tilbake til januar for å finne forrige gang Simon Eastwood startet en kamp, men på lørdag ble han kastet til ulvene da førstekeeper Jason Steele var utilgjengelig. Der leverte han en praktkamp og var banens beste, men det publikum vil huske best var hans utrolige redning i andre omgang. Et innlegg fant Boro-spiss Jelle Vossen like foran mål, og han skulle bare nikke ballen i nettmaskene. Hjemmefansen hadde allerede begynt å juble, mens Vossen planla hvordan han skulle feire scoringen, da Eastwood plutselig dukket opp fra ingenmannsland og fikk avverget.

Rundens mirakel: Noel Hunt (Ipswich Town)
- Miraklenes tid er ikke forbi, og det fikk vi erfare tidlig på lørdag. Noel Hunt ble hentet til Leeds United i fjor sommer, men maktet aldri score ett eneste mål for Yorkshire-klubben. Forrige uke ble han leid ut til Ipswich Town, og flere Ipswich-supportere deppet over signeringen. Det gjør de definitivt ikke nå lenger, ettersom Hunt satte inn seiersmålet mot Charlton Athletic hele fem minutter på overtid. Hans første ligascoring siden høsten 2012, og du skal være en kald person eller Charlton-supporter for å ikke bli glad av å se hans feiring etterpå.

Rundens kløne: Junior Stanislas (AFC Bournemouth)
- AFC Bournemouth var på vei mot en ny seier da de ledet 2-1 hjemme mot Millwall, da Junior Stanislas og Brett Pitman kom alene med Millwall-målvakt David Forde like før slutt. Det hele skulle være en sikker scoring, men på håpløst vis presterte Stanislas å gå i offside da pasningen kom fra Pitman. Like etterpå utlignet Millwall og sørget for at begge lagene fikk med seg ett poeng fra Dean Court. Hadde Stanislas scoret, ville Bournemouth vært serieleder nå.

Rundens markering: Adam Federici (Reading)
- Tidligere i uken døde den australske cricketspilleren Phil Hughes etter å ha fått en ball i hodet under en kamp. For å markere det tragiske dødsfallet har cricketspillere over hele verden tatt frem cricketkøllen sin denne helgen, og lagt ut bilde med hashtaggen #BringOutYourBats. Readings australske målvakt Adam Federici var med på dette, og foran kampen mot Norwich City gikk han bak mål og satte opp cricketkøllen inntil reklameskiltet.

Rundens omdiskuterte: Birminghams 2-1-scoring
- Et hjørnespark fra David Cotterill ble headet mot mål, men der sto Forest-spiller Britt Assombalonga i veien. Han slo ballen over mål med hånda, men dommeren var fast bestemt på at det skulle være et nytt hjørnespark. Birmingham-spillerne raste, og etter en liten stund valgte dommeren å løpe til sidelinjen for å snakke med fjerdedommer. Da han returnerte ut på banen igjen ga han straffespark til Birmingham og rødt kort til Assombalonga. En merkelig situasjon, men en helt riktig avgjørelse av dommer Geoff Eltringham.