Daniél Rougé Madsens oppskrift på crispy duck

Her er alle oppskriftene fra «Helt vilt».

Crispy mink. I oppskriften nedenfor er minkkjøttet erstattet med and. Foto: TV 2
Crispy mink. I oppskriften nedenfor er minkkjøttet erstattet med and. Foto: TV 2

I sesongavslutningen på «Helt vilt» lagde Stig Henrik Hoff og Danièl Rougè Madsen dill-wraps og crispy mink.

Her er alle oppskriftene fra programmet, men i stedet for crispy mink er det crispy duck.

Dill-«wraps» med kokt egg, kaviar og røykelaks

  • Furunålsrøket laks
  • 400 g lakseloin, ryggstykket
  • 120 g salt
  • 80 g sukker
  • 1 ss akevitt
  • Furunåler
  • Aluminiumsfolie

Spek laksen i 1 time, skyll av og tørk laksen godt. Porsjoner laksen og legg den i folie med furunålene. Legg den på en varm overflate, la den varmes til det begynner å røyke. La den røyke i 5 minutter. Ta pakkene av og åpne dem, la røykelaksen få lufte seg litt.

Dill-«wraps»

  • 500 g hvetemel
  • 3 stk egg
  • 1 ts sukker
  • 7 dl melk
  • 1 ss smør, smeltet
  • 2 ss hakket dill
  • Salt
  • 1 stk rødløk, i små terninger
  • 4 stk kokt egg, kuttet i små biter
  • Dill
  • Rømme
  • Lakserogn

Bland hvetemel og salt. Visp sammen 3 egg og sukker, ha i melk. Sikt i melet. Ha i dill. La hvile i en time. Stek på middels varme i stekepanne eller på takke. Server med rømme, kaviar, dill, røykelaks og kokt egg.

Tørrfisk med tomat

  • 500 g fiskebiter (torsk, flyndre o.l.) med bein og skinn
  • Cayenne
  • Salt
  • 2 dl rapsolje
  • 1 stk gulrot, biter
  • 1 stk purreløk, vasket, skiver
  • 1 løk hvitløk, delt i to
  • 2 ss tomatpure
  • 1 boks flådde tomater
  • 1 ss korianderfrø
  • 4 stk stjerneanis
  • 1 klype safran
  • 1 kvast timian
  • 1 bunt estragon
  • 5 dl hvitvin
  • 2 dl coqnac
  • 3 l fiskekraft
  • 800 g tørrfisk uten bein (utvannet i 8 døgn)
  • 8 stk brødterninger 2x2 cm, toasted
  • 8 stk cherrytomater
  • 2 dl ekstra virgin olivenolje

Forvarm en stor kasserolle. Ha i olje. Bland salt og cayenne. Vend fiskestykkene i blandingen, stek til de er brune og legg til sides. Brun av grønnsakene, ha i urter og krydder. Tilsett tomatpure.

Tilsett coqnac og reduser. Ha i hvitvin og reduser til halvparten igjen. Hell i fiskekraft, skollede tomater og all fiskeblandingen. La det hele småkoke i Kokes i 20 minutter. Kjøres i hurtigmikser eller blender. Siles gjennom fin sil og tilsett olivenoljen. Smak til med salt og pepper. Legg i tørrfisken og la det småkoke i 5 minutter. Ha i tomatene. Server med brødkrutonger.

Kan serveres med majones som er blandet med safran, cayenne og hvitløk.

Hovedmåltid: Crispy duck med sopp, spinat og ingefær & chilisaus

  • 4 stk andebrystbryst, kutte i 1 cm strimler
  • 3 stk vispet egg
  • Mel med salt og pepper
  • Brødkrum
  • 2 l rapsolje

Forvarm oljen i en frityr, wok eller kasserolle.

Vend andestrimlene i melblandingen, så ha i eggene og til slutt i brødkrum. Frityrstek bitene gylne, server straks.

Grønnsaker i ingefær & chilisaus

  • Paste
  • 1 stk chili, kuttet
  • 100 g ingefær, kuttet i biter
  • 2 fedd hvitløk, i skiver
  • Ha alt i en morter eller hurtighakker. Lag en paste (pure)
  • 10-15 stk sjampinjong, østersopp eller kongeøstersopp
  • 500 g spinat, vasket
  • 200 g byggryn, kokt
  • 1 l kyllingkraft
  • 2 dl soyasaus
  • Maizenna

Forvarm en wok (om du har gass, grill eller bål eller en dyp stekepanne). Ha i rapsolje og pasten. La dette surre i 1 minutt, ha i grønnsakene og byggrynene. La dette surre i 1 minutt. Ha i kraft og soya. Etter 2 minutter spe i med maizena til ønsket konsistens. Server straks på et fat og ha sprøstekt and over.

Mer innhold fra TV 2