Stig Henrik Hoff og Danièl Rougè Madsen lagde duerett i «Helt vilt». Foto: TV 2
Stig Henrik Hoff og Danièl Rougè Madsen lagde duerett i «Helt vilt». Foto: TV 2

Daniél Rougé Madsens oppskrift på bakt due

Her er oppskriftene fra «Helt vilt».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stig Henrik Hoff og Daniél Rougé Madsen var på duejakt ved Mjøsa i søndagens «Helt vilt».

Her er alle oppskriftene fra programmet.

Krepsesuppe

  • 40 stk kreps, levende
  • 1 dl rapsolje
  • 2 stk vårløk, kuttet i biter
  • 2 stk gulrot, små terninger
  • 1 stk kepaløk, små terninger
  • 1 stk stangselleri
  • 4 stk tomat, terninger
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 dl coqnac
  • 1 dl pernod
  • 7 dl kremfløte
  • 2 klyper cayenne
  • 1 bunt dill
  • 1 bunt gressløk
  • 4 stk runde surdeigbrød, 20 cm i diameter (små runde/stort rundstykke)

Ha i vann, salt og dill i kasserollen. Kok opp. Blansjer krepsen i 2 minutter. Ha i kaldt vann. Rens krepsen.

Ha i olje, krepseskall og 1/3 av gulrot, vårløk, løk, selleri og hvitløk i en stor kasserolle og flamber med cognac. Ha i pernod, kremfløte, cayenne og ½ av tomatene. La dette redusere i 30 minutter. Sil av i en ny kasserolle. Kok med resten av grønnsakene i 10 min. Legg kreps og urter i skålene og hell varm suppe over.

Bakt due med bokhvetepannekaker, roquefortkrem og pære og sellerirelish

  • Due-kebab
  • 2 ss rapsolje
  • 8 stk duebryst og skrog
  • 1 stk sjalottløk
  • 2 dl madeira
  • 2 ss smør

Brun skrogene godt i en stekepanne. Etter 2 minutter ha i løk og madeira. Reduser til halvparten. Sil av i en kasserolle og ha i smør. Ta brystene og tre på et spyd. Ha på salt og pepper. Grill i 3 minutter. La hvile i 3 minutter. Kutt i skiver.

Bokhvetepannekaker

  • 2 dl melk
  • 2,5 dl eplesider
  • 3 stk egg
  • 5 g salt
  • 25 g hvetemel
  • 60 g bokhvete mel
  • 43 g rugmel
Duer på bålet. Foto: TV 2
Duer på bålet. Foto: TV 2

Bland all væsken og ha i det tørre. La pannekakerøren hvile i 20 minutter. I en panne pensle et tynt lag med smør og ha i røren. Du skal få ca. 35 pannekaker ut ifra denne røren. Kan justeres med vann om røren virker litt tykk.

Roquefortkrem

  • 200 g philadelphiaost
  • 30 g roquefort
  • Fløte
  • Salt og pepper
  • Kjør i en hurtighakker med litt fløte
  • Pære og sellerirelish
  • 4 ss demerasukker
  • 1 dl sherryeddik
  • 1 ss ingefær, revet
  • 1 klype cayenne
  • 1 klype salt
  • ½ stk rødløk, små terninger
  • 3 stk selleristenger, skrelt, store terninger
  • 3 stk pærer, skrelt, frøfritt, store terninger

Ha i sukker, eddik og krydder i en kasserolle. Ha i all løken og halvparten av selleri og pærer. La dette småkoke i 15 minutter. Ha i resten og la det koke i 10 minutter til. Avkjøl.

Ved servering fyll pannekakene med alle garnityrene og en salat på pære, selleri og stekt sopp.