Saltbakt hare med sprø potetputer, kastanjer, krokettpoteter og sauce cognac.
Saltbakt hare med sprø potetputer, kastanjer, krokettpoteter og sauce cognac.

Daniél Rougé Madsens oppskrift på saltbakt hare

Her er oppskriftene fra «Helt vilt».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stig Henrik Hoff og Danièl Rougè Madsen jaktet på hare i søndagens «Helt vilt».

Her er oppskriften fra programmet.

Saltbakt hare med sprø potetputer, kastanjer, krokettpoteter og sauce cognac

  • 1 stk hare, skinn- og hodeløs
  • 2 kg salt
  • 4 stk egghviter, stivpisket

Forvarm en ovn til 200C.

Smør et stekebrett med olje. Plasser haren på brettet. Bland sammen salt og eggehvitene. Smør massen over haren til du får en hvit «kubbe». Sett i ovnen i 1,5 time. I bål må nok mer tid påregnes, omtrent 3-5 timer.

Potetputer

  • 8 ss kastanjemasse (like mengder hakkede kastanjer, dadler og fiken)
  • 16 stk potetskiver, 1 mm tykke, små sirkler 5 cm
  • 16 stk potetskiver, 1 mm tykke, små sirkler 8 cm
  • 4 ss smør
  • 2 stk egg, vispet

Stek alle skivene forsiktig over medium varme til de blir myke. Fyll med fyllet på den lille sirkelen, forseil med egg og legg det store lokket på toppen. Sprøstekes og saltes.

Krokettpoteter

  • 50 g melk
  • 50 g vann
  • 50 g smør
  • 55 g mel
  • 2 stk egg
  • 2 stk egg og vann
  • 5 dl mel, salt og pepper
  • 5 dl brødkrum

Varm opp melk, vann og smør til 80C. Tilsett mel og rør inn et og et egg. Ha i sprøytepose med typ uten spor. Sprøyt ut lange pølser og porsjoner. Legg på frys. Vendes i mel, egg og brødkrum og frityrstekes.

Sauce coqnac

  • 2 stk sjalottløk, terninger
  • ½ stk gulrot, terninger
  • 1 stk selleristilk
  • 1 stk laurbærblad
  • 2 dl rødvin
  • 2 dl coqnac
  • 1 l okse-, kylling- eller kalvekraft
  • 1 kvast timian
  • Harebein, rå
  • 1 ts kastansjesirup
  • 4 ss usaltet smør

Forvarm en stekepanne.

Brun av harebeinene og grønnsakene. Ha i rødvin, coqnac, timian og laurbærblad, reduser til halvparten. Ha i kraft og reduser til halvparten. Monter inn smør og sirup rett før servering. Smakes til med salt.

Server med ønsket grønnsaker, kastanjer og sopp.

«Helt vilt» sendes søndager klokken 20.00 på TV 2. Se «Helt vilt» på TV 2 Sumo. Registrerer deg nå for å prøve Sumo gratis i 30 dager.