Didrik Tønseth (t.v), Martin Johnsrud Sundby og Petter Northug jr. er alle tatt ut til verdenscuprennene på Lillehammer kommende helg.
Foto: Terje Bendiksby/NTB scanpix
Didrik Tønseth (t.v), Martin Johnsrud Sundby og Petter Northug jr. er alle tatt ut til verdenscuprennene på Lillehammer kommende helg. Foto: Terje Bendiksby/NTB scanpix

Disse løperne er tatt ut til verdenscup på Lillehammer

Få overraskelser i den norske troppen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Langrennssesongen startet på strålende vis med norske øyne i Kuusamo denne helgen. Tre av fire renn ble vunnet av nordmenn - nå forflytter verdenscupsirkuset seg videre til Norge og Lillehammer.

Nytt av året er at mini touren blir flyttet fra Kuusamo til Lillehammer. Der skal det utøverne ut i sprint, individuellstart og en fellesstart.

I en pressemelding bekrefter landslagssjef Vidar Løfshus at 16 utøvere av hver kjønn er tatt ut til rennene.

– Normal kvote i nasjonal gruppe når vi arrangerer verdenscup er ti utøvere av hvert kjønn. Når rennene inngår i en mini tour, blir kvoten imidlertid redusert til fem, sier Løfshus.

Det er følgelig ikke de helt store overraskelsene i uttaket.

– Med hensyn til at vi søker å matche våre aller beste utøvere mot Tour de Ski og VM, samtidig som dette skal balanseres opp mot verdenscupen sammenlagt både i sprint og på distanse, skjønner man at dette blir en krevende øvelse, sier Løfshus.