Droppet han finalefesten:

Gaute om Farmen-Franks utspekulerte kjendisplan  

Programleder Gaute Grøtta Grav tror han vet hvorfor Frank Tore Aniksdal (44) ikke ville være med på Farmen-finalefesten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag kveld kunne Magnhild Vik (43) endelig slippe jubelen løs etter at det ble kjent at det var hun som hadde vunnet Farmen 2014.

Snakket ut

Mandag stilte både hun og programleder Gaute Grøtta Grav hos God morgen Norge for å snakke om opplevelsen og inntrykkene etter oppholdet på Farmen.

Men først ønsket programleder Signe Tynning å snakke om den eneste av deltakerne som ikke var på finalesfesten i går, nemlig Frank.

– Ønsker å være kjendis

Gaute Grøtta Grav hadde en teori om nettopp dette.

– Det er en god grunn til dette, tror jeg. Han ville få mest mulig ut av å ikke være der, altså han ville være kjendis resten av sitt liv og ha det som jobb. Vi får se om han får til det. Han mente at han ville få mest oppmerksomhet ved å være hjemme, fortalte Grøtta Grav til God morgen Norge.

– Frank er en tilstand

Farmen-vinneren likte heller ikke at Frank aldri dukket opp på søndagens finalefest.

– Det var synd at han ikke var der, det hadde nemlig gjort «Farmilien» komplett. Det å mangle en deltaker var litt dumt, men hvis han har et mål med det så skjønner jeg jo det. Frank er en tilstand, forklarte Magnhild og lo.

– Det positive oppveier det negative

Farmen-vinner Magnhild brukte også tid på å snakke om det voldsomme engasjementet i sosiale medier den siste tiden. Selv om det meste har vært positivt har det også vært sjikane rettet mot henne som person.

– Jeg har lest at jeg er en falsk heks og at jeg har jukset. Men jeg tenker at en positiv kommentar veier opp for de dårlige. Jeg tenker at de ikke kjenner meg. De har kanskje sett ett program og så sitter folk og bare «vrenger» ut av seg eder og galle, forteller Magnhild i intervjuet hos God morgen Norge.

Et generasjonsskifte

– Hvordan takler du det, spurte programleder Bubresko.

– Det rare er, og dette diskuterte jeg litt med de andre deltakerne, at det er nesten som det er et generasjonsskifte. Ungdom som er vant til å se reality skriver ikke på samme måte som damer på min egen alder og oppover, damer på 40, 50 og 60 år som kan komme med sånt. De er mødre de også og bestemødre. Mesteparten har gått til Olav og så har mitt navn kommet i dragsuget fordi vi var i allianse, forteller Magnhild.

For Gaute Grøtta Grav som har vært programleder for Farmen i en årrekke kommer det ikke som en overraskelse at det har tatt helt av på Facebook.

– Vi forsøker selvsagt å forbedre deltakerne på hva som kommer, men du kan ikke forbedre dem på en så voldsom «trøkk» som det blir, for det er jo en sånn storm av folk på Facebook, man er i VG og i Dagbladet, og det kan være krevende, fortalte Gaute.