I dag avslørte prins Harry en av sine største hemmeligheter

Her er grunnen til at du også burde dele en av dine hemmeligheter i dag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På det som hvert år markeres som verdens aidsdag, lover britiske prins Harry (30) å dele en av sine hemmeligheter i sosiale medier. Samtidig oppfordrer han alle andre, kjente som ikke kjente, til å gjøre det samme. 

– Ingen skal skamme seg

Målet med kampanjen, som merkes med #FeelNoShame i sosiale medier, er at ingen skal skamme seg på aidsdagen, uansett om deres hemmelighet er at de har hiv eller helt andre ting.

– Skammen og stigmatiseringen gjør at tusenvis av barn dør hvert år, fordi de holder sykdommen hemmelig og ikke får den behandlingen de trenger, sier prins Harry, som er ambassadør for den humanitære organisasjonen Sentebale.

Organisasjonen, som ble startet av blant andre prins Harry i 2006, hjelper barn i det afrikanske landet Lesotho, som er et av verdens mest aidsrammede land. 

Avslører sosial angst

– I dag vil jeg og mange andre dele våre egne hemmeligheter, og vi spør dere alle om å gjøre det samme, sier Harry.

Klokka 13 kom Harrys hemmelige avsløring:

– Tro det eller ei, men jeg blir fryktelig nervøs av å snakke foran forsamlinger, uansett hvor stor eller liten folkemengden er. Selv om jeg ler og spøker hele tiden, blir jeg nervøs og redd når jeg skal gå inn i rom der folk har på seg dress. Nå som det er sagt, er jeg enda mer nervøs for at folk skal se på meg, sier Harry og smiler.

Avslører frykt for katter

Av de som foreløpig har tatt oppfordringen, er boksekongen Ricky Hatton (36), en profesjonell bokser med kallenavnet «The Hitman». Han avslører sin livslange frykt for katter i et klipp på Youtube.

Også en rekke skuespillere har sagt de vil røpe sin hemmelighet. Skuespiller Ricky Tomlinson røper at han en gang fikk en profesjonell renholder til å vaske hele huset sitt, for så å fortelle kona si at han hadde brukt timevis på å gjøre det selv.

Leker med lekebil i senga

Sangerinne og X Factor-dommer i USA, Nicole Scherzinger, forteller at hun noen ganger føler at hun ikke passer inn og at hun ikke er bra nok. Skuespiller Gemma Arterton, på sin side, forteller at hun aldri har sett Star Wars eller Back to the Future-filmene.

– Jeg er ganske flau over det, faktisk... forteller hun.

BBC-kokk Valentine Warner forteller at han har en liten, rød lekebil på nattbordet som han ofte tar fram og kjører rundt og rundt oppå dyna.

– Jeg kan leke med den i timesvis, røper han.

Også den danske Tottenham-spilleren Christian Eriksen røper en hemmelighet:

– Jeg har allerede spist alle sjokoladene i julekalenderen min...