Kronprins Haakon hyller den Norske rap-kongen

Admiral P hedres etter at låta «Engel» er spilt 10 millioner ganger på Wimp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag ble prisen for den mest spilte sangen på musikkstrømmetjenesten WIMP i 2014 delt ut. Prisen gikk til Admiral P med låta Engel, som har blitt spilt 10 millioner ganger. 

Artisten har de siste årene toppet hitlistene gang på gang siden gjennombruddet i 2011, men er likevel satt ut av æresprisen.

– Det er veldig spesielt. Det er en ære, jeg blir helt blåst bort, sier Admiral P til TV 2.

Og det er ikke hvem som helst som overværer prisutdelingen. H.K.H. Kronprins Haakon Magnus er til stede og skal se på Admiral P sin konsert.

– Han har vært og sett meg øve en gang før. Det går noen rykter om at han er fan, sier han og ler.

En hitmaskin

– Du er jo en hitmaskin. Hvordan får du det til?

– Det jeg gjør er kanskje litt annerledes enn andre. Man går ikke inn i studio og tenker at man skal lage en hit. Det kommer nesten av seg selv, forteller han.

Forrige mandag slapp Admiral P debutalbumet «Selvtillit & Tro». Den fjorten låter lange platen tar lytteren med på en liten reise gjennom de ulike stilene som finnes innenfor reggaemusikken.

– Målet mitt med albumet er å kunne inspirere både store og små til å tro på seg selv, være positive og ikke være redde for å være seg selv, feile eller prøve nye ting uansett hva andre skulle si og mene, sier Admiral P.

Kronprinsen digger

Den norske Kronprinsen lot seg fenge av låta, og hadde rockefoten på under intimkonserten. Selv bruker han strømmetjenestene flittig, og har sluttet å kjøpe musikk.

– CDene er ikke kastet, men jeg kjøper nok ikke så mye musikk som tidligere, sier Kronprins Haakon til TV 2.

Musikk er en viktig del av livet

Norsk-afrikanske Philip "Admiral P" Boardman (32) vokste opp i morens hjemland Zambia før han flyttet til Norge som trettenåring.

Musikken ble tidlig en viktig del av livet hans via morens reggaeplater, og helt siden 1999 har Admiralen spredt reggaemusikken gjennom utallige spillejobber på utesteder, festivaler, veldedighetsarrangementer og lignende.