Mathilde (12) og Tobias (13) er årets Idol Junior-finalister

 De to unge sangfuglene er «sjokkert» over at de skal stå på scenen i onsdagens finale.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De to sangtalentene som fikk flest seerstemmer etter forrige sending og som står igjen som finalister i Idol Junior, er Mathilde (12) og Tobias (13).

TV 2 møter den unge duoen rett etter at de har fått vite at de to skal stå på scenen i onsdagens direktesendte finale.

– Jeg ble veldig sjokkert! Det var helt sykt. Det var også veldig kult, og jeg ble veldig, veldig glad, forteller en smilende Mathilde.

– Det var rart! Jeg ble sykt glad, men ... Det var litt sånn ... Jeg ble sjokkert! fortsetter Tobias.

Ikke spesielt nervøse før finalen

Onsdag klokken 20.00 står altså det aller siste slaget, når de to skal forsøke å synge seg til seier på scenen på Chateau Neuf i Oslo.

– Jeg gleder meg veldig! Det kommer til å bli en stor opplevelse, smiler Mathilde.

– Det blir faktisk helt sykt, legger Tobias til.

– Men blir det ikke skummelt å skulle synge live i selveste finalen?

– Jeg tror faktisk det var skumlere på audition. Det var første gangen vi fikk se dommerne, og vi var ikke vant til det. Nå er vi på en måte blitt litt vant til det siden det har vært så mange sendinger. Vi er fortsatt nervøse, men kanskje litt mindre nervøse, forklarer Tobias.

Fikk selvtillit av deltakelsen

Idol Junior-finalistene har vært gjennom auditions, semifinale og finalerunder. Begge to forteller at de har lært mye i løpet av sesongen.

– Jeg har lært å synge bedre og å stå på scenen. Og så har jeg lært at man egentlig ikke trenger å være så nervøs, for det er artig, sier Tobias.

Mathilde har i tidligere programmer innrømmet at hun har slitt med selvtilliten. Etter å ha vært med i Idol Junior, er hun ikke like usikker.

– På audition var jeg veldig sjenert og snakket nesten ikke med noen! Og nå føler jeg at jeg på en måte har blitt en mer ærlig person. Egentlig er det litt rart å tenke på det!

Skryter av hverandre

Det er ikke bare læringskurven som har vært en fordel av å være med i Idol Junior. Deltakerne er blitt gode venner, og selv om de er konkurrenter, nøler de ikke et sekund når de blir spurt om hverandres fortrinn i konkurransen.

– Mathilde har en fin sangstemme. Og så er hun veldig god på fraseringer! skryter Tobias.

– Tobias har en veldig spesiell stemme som ingen andre har. Og så har han en vibrato i stemmen som er kul! Jeg tror ikke det er noen andre som har en stemme som ham,
mener Mathilde.

Blir oppsøkt av fremmede på gata

I tillegg til å få ros fra hverandre, har også de unge finalistene merket at de får både skryt og kommentarer fra fremmede som har fått med seg TV-syngingen deres.

– Det er faktisk sykt kult at folk kjenner oss igjen på gata. Noen av dem er sånn «åhhhh, herregud, det er han Tobias, åhhhh»! Og da tenker man sånn «YES»! ler 13-åringen.

Også Mathilde har merket at det ikke er like lett å gå ubemerket på gata som før.

– Jeg synes det er skikkelig gøy at folk man ikke kjenner kommer bort! Mange sier sånn «åh, det er hun i Idol Junior»! En gang gikk de inn på instagramkontoen min for å se at det faktisk var meg, humrer hun.

Håper de får fortsette med musikken

Oppmerksomheten vil mest sannsynlig ikke bli mindre etter onsdagens finale, der de to vil få utnevnt en første- og andreplass av flere tusen barn som meldte seg på. Begge to forteller til TV 2 at de håper musikkeventyret fortsetter etter at programmet er ferdig på TV.

– Jeg håper på en måte at noen plukker meg opp sånn at jeg kanskje kan spille inn en plate og få synge live på en stor scene med masse folk. At det jeg gjør nå kan fortsette på en måte, sier Tobias.

Også Mathilde drømmer om flere opptredener.

– Jeg håper at jeg kanskje får spørsmål om store ting, og spørsmål om å stå på andre scener. Og at jeg kan få nye opplevelser. Og kanskje en plate, selv om jeg er liten. Det hadde vært helt sykt!

Det var Mari (10) som kom på tredjeplass i Norges første Idol Junior.

Se hvem som stikker av med seieren i den direktesendte finalen i Idol Junior onsdag klokken 20.00 på TV 2.