BLIR PROFF: Ingrid Ryland flytter til Liverpool i januar. Der skal hun representere samme klubb som Steven Gerrard.
BLIR PROFF: Ingrid Ryland flytter til Liverpool i januar. Der skal hun representere samme klubb som Steven Gerrard.

– Blir ekstremt kult å hilse på Gerrard

Landslagsspiller Ingrid Ryland (25) flytter til England for å spille på Liverpools damelag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag ble det klart at Arna-Bjørnar-spiller Ingrid Ryland flytter til England etter nyttår for å spille for Liverpools damelag.

– Veldig spennende
Nå gjenstår bare den medisinske testen og noen små formaliteter før jenten fra Bergen kan signere for Merseyside-klubben.

– De var vel egentlig litt interesserte allerede i fjor, men da rant det ut i sanden. Så kom de på banen igjen nå i år, men det har vært en lang prosess med forhandlinger, forteller Ryland til TV 2.

I England tas hun i mot av et lag som har vunnet ligaen på det øverste nivået de to siste sesongene og som skal spille i Mesterligaen neste sesong. 25-åringen forteller at det satses stort på kvinnesiden på balløyen.

– Det er veldig spennende. Den engelske ligaen er veldig «up and coming». Både Arsenal og Manchester City satser stort med kvinnelag nå. Liverpool har et høyt publikumsnitt i forhold til hva vi er vant med her hjemme. Jeg tror de hadde rundt tusen tilskuere i snitt denne sesongen. Så det er et veldig stort potensiale i klubben, og det virker som rammene rundt laget er veldig gode, sier hun.

– Blir kult å hilse på Gerrard
Overgangen betyr at Ryland kommer til å ikle seg den samme røde og tradisjonsrike drakten som Steven Gerrard, Mario Balotelli, Philippe Coutinho og de andre Liverpool-stjernene gjør hver eneste helg.

25-åringen kommer også til å bevege seg rundt i de samme gangene som Liverppols superstjerner fremover.

– Jeg er blitt tilsendt noen linker hvor jeg har sett dem trene sammen med herrelaget. Etter at de vant serien forrige sesong var de også ute på Anfield under en kamp og ble hyllet. De har et veldig stort fokus på at Liverpool skal være en samlet klubb, forteller hun.

Men hun er ikke i tvil om hvem hun gleder seg mest til å møte.

I AKSJON: Ingrid Ryland her for det nroske landslaget mot Spania under EM i Sverige i 2013. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
I AKSJON: Ingrid Ryland her for det nroske landslaget mot Spania under EM i Sverige i 2013. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Det vil bli ekstremt kult å hilse på Steven Gerrard. Han er jo den store legenden der, sier hun.

– Alltid drømt om å bli proff
Ryland, som til daglig ferdigtiller en mastergrad i strategi, ledelse og markedsføring på NHH, er tross en alder på bare 25 år, en av veteranene på Arnar-Bjørnar-laget som tok bronse i Toppserien denne sesongen. 

– Jeg har vært der i åtte år. Jeg føler meg veldig tilknyttet den klubben. Det er klubben i mitt hjerte. Det er ikke bare lett å dra, det bor mye i det laget jeg forlater. Men nå skal jeg fullføre masteroppgaven i England det neste halvåret. Så istedenfor å begynne med jobb etter det, så griper jeg heller denne muligheten, sier hun.

Les også: Utskjelte Glen Johnson ofret alt og reddet Liverpool

Sammen med landslagssjef Even Pellerud har hun kommet frem til at Liverpool er et godt valg med tanke på fremtiden.

– Jeg har snakket mye med Even og vi har en felles forståelse for at dette er et riktig steg for meg nå. Jeg reiser for å bli en bedre spiller, og det tror jeg at jeg får muligheten til å bli her, sier hun.

Nå venter livet som fotballproff - et liv som ikke er mange forunt.

– Det har vært en stor drøm å få være profesjonell, ha slike rammer rundt meg og få prøve meg på et nytt nivå, sier hun.

– Er du Liverpool-supporter da?

– Nei, jeg hadde nok fått tyn fra vennene mine om jeg hadde sagt at jeg var det. Jeg har ikke noe spesielt lag, men følger allikevel en del med på engelsk fotball. Jeg er vel nesten nødt til å bli det nå, flirer hun.