Adventsflørt mellom Jonas og Knut Arild

Begge holdt døren åpen for et tettere samarbeid mellom Ap og KrF da de deltok på adventsgudstjenste i dag. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De to partilederne i Arbeidepartiet og Kristelig Folkeparti deltok søndag på adventsgudstjeneste i Oslo misjonskirke Betlehem.

Jonas Gahr Støre åpnet med å si at han leder landets største kristne parti, og ble møtt med både «halleluja» og «amen».

– For meg gikk ligningen i livet opp, sa Støre da han skulle fortelle menigheten om sitt forhold til Juleevangeliet.

Jesus, Josef og Jonas

Støres sterke vitnesbyrd under gudstjenesten gikk så innpå KrFs leder Knut Arild Hareide at han forsnakket seg.

Hareide sa «Jonas», når han egentlig mente å snakke om «Josef» og hans rolle i Juleevangeliet.

– Du skal få god omtale fra meg Jonas, men kanskje ikke så god som Josefs, utbrøt Hareide. Til stor latter fra menigheten.

Men etter Josef og Jesus er kanskje nettopp Jonas en av dem som KrFs leder beundrer mest her på jorden.

For på den første søndagen i advent hadde Hareide bestemt seg for å sette i gang en alvorlig adventsflørt med Arbeiderpartiets nye og kristne leder.

– Jonas lykkes med alt i livet. Han har gått på et universitet som vi på Bømlo aldri hadde hørt om. Han har jobbet med en rekke statsministere. Han er god til å gå på ski. Han var best i fotball. Han var til og med populær blant jentene. Men alt dette bærer han ikke preg av. Han har en ydmykhet med seg og en utrolig evne å møte mennesker på. Det er noe jeg legger merke til, og som gjør at jeg setter veldig pris på ham.

«Gjør døren høy og porten vid»

Støre svarte på Hareides flørt med å si at Arbeiderpartiet skal gjøre «døren høy og porten vid», og siktet til et et tettere samarbeid mellom de to partiene..

– Arbeiderpartiet har en veldig åpen holdning til KrF og de partiene som ikke er en del av den blå blå regjeringen. Og det har vi tenkt å jobbe med fremover, i tiden frem mot stortingsvalget i 2017, sier Støre.

– Kan det være lettere for KrF å vende seg mot Arbeiderpartiet med Jonas Gahr Støre som leder?

– Akkurat nå har vi en samarbeidsavtale med regjeringen. Hva KrF gjør i 2017 skal landsmøtet i 2017 endelig uttale seg om. Men noen av de perspektivene som Støre har løftet inn i det politiske Norge setter jeg oppriktig pris på, sier Hareide.