«Iskrigerne» rotet vekk 5-2-ledelse

Manglerud Star snudde til 6-5-ledelse, før Vålerenga ble reddet i sudden death.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vålerenga - Manglerud Star 7-6 etter sudden death:

Jordal/Bergen (TV 2 Sporten): Regjerende seriemester Vålerenga har så langt gjennomført en kapatastrofe-sesong, og ligger foreløpig på en skuffende sjuendeplass i GET-ligaen.

Søndag tok Vålerenga i mot bunnlaget Manglerud Star, og det så lenge ut til å bli en opptur for Oslo-klubben.

For scoringer av Jesper Hoel, Jonas Knutsen, Niklas Bröms, Tobias Lindström og David Bräck hadde sørget for at Vålerenga ledet 5-2 etter midtperioden.

Men så startet Manglerud/Star opphentingen.

Snudde 2-5 til 6-5
I løpet av noen hektiske minutter i tredje periode var 5-2 snudd til 6-5-ledelse for klubben som ligger nest sist på tabellen.

– Det er vel en av de desidert dårligste kampene. Egentlig fra vi begynner til vi slutter så er det dritdårlig. Det er nesten sånn at du går og legger oppsigelsen på bordet, for du fortjener ikke å spille i Vålerenga når du opptrer sånn som det her. Da snakker jeg om meg selv i dag blant annet, men det er alt alt for dårlig, sa en skuffet Erik Follestad Johansen til TV 2 Sporten etter kampen.

Mats Trygg Mathias Trygg maktet imidlertid å utligne til 6-6 i power play, og kampen måtte avgjøres i sudden death.

Der dukket Rasmus Juell opp og scoret det avgjørende målet. Dermed unngikk «iskrigerne» en skikkelig flause.

Defensiv krise

Seks mål bør holde til å få med seg mer enn to poeng mot Manglerud Star, men defensive feil ødela for Vålerenga. 

- Det er alt for mye personlige feil, som gjør at alle vi spiller mot egentlig får alt for lette mål. Det er ikke bare i dag, men det har vært sånn de 20 andre matchene tidligere også. Det defensive spillet er ikke der det skal være, sa kaptein og forsvarsklippe Brede Frettem Csiszar. 

Med en syk hovedtrener svarte VIF-direktøren for Vålerengas svake innsats, og han innser at krisen blir tyngre og tyngre å komme seg ut av. 

- Det er dårlig spill rett og slett. Vi henger ikke på greip bakover, spiller ikke med hjertet, og det er ikke trøkk nok i kampen. I dag scorer vi mer enn nok mål til å vinne i ordinær tid, men vi gir bort alt for lette mål. Det er et lag som skal tape og vinne sammen, og spiller vi som et lag som vi gjorde i fjor så vinner vi kamper. Det er det vi skal jobbe med å få til nå, sa Jan Tore Kjær til TV 2. 

- Du har snakka om krise tidligere. Er dette bånn i bøtta?

- Bånn har vært der lenge nå, så vi må bare se fremover og jobbe i fellesskap på en positiv måte, mener Kjær. 

- Ikke nødvendig med mental trener

Det har nesten vært litt hakk i plata denne sesongen, der både spillere og ledelse gjentar at de skal skjerpe seg og ta seg i nakken - uten at de klarer å snu det.

Kaptein Frettem Csiszar mener likevel at de ikke trenger hjelp uten ifra for å snu den dårlige trenden. 

- Vi har aldri ligget så langt nede over så lang tid, så det er klart det er en mental prosess som vi må få orden på. Vi må jobbe med hodene våre, og må jobbe med hodene våre og finne ut at vi er bedre enn et sjuende plass-lag, men gjennom måten vi opptrer på nå er vi faktisk ikke det, innrømmet han. 

- Er det på tide å få inn en mental trener, eller noen som kan hjelpe dere med hodene deres?

- Nei, jeg føler egentlig at vi må ha såpass karakter og ryggrad i den gruppa her oppe at vi må klare å finne ut av det selv, mener Csiszar. 

Nær triumf mot gamle lagkamerater

Cato Cocozza fikk ikke fornyet kontrakten med Vålerenga foran denne sesongen, og 30-åringen var nære ved å få revansje mot gamle lagkamerater. 

- Jeg syns vi kriget skikkelig. Det er en gjeng med unggutter som stå på og tjener ikke mye penger, men dem gjør dette fordi de blør for det. Så det er utrolig artig å kunne være med å krige mot et så godt lag som Vålerenga. Jeg er utrolig stolt av å være kaptein for det laget her, for sånn som vi fremstår i dag det er virkelig hjertet utenpå drakta, sier Cocozza til TV 2. 

Suverene Oilers
Serieleder Stavanger Oilers hadde ingen problemer med å slå Stjernen søndag. 

Oilers ledet hele 5-1 etter første periode, og resten av kampen ble en ren transportetappe for det suverene laget fra Stavanger.

Kampen endte til slutt 6-3, og Oilers topper fremdeles tabellen ti poeng foran Lørenskog.