Northug: – Jeg må vel ta bussen for å se Levanger-Brann

Petter Northug tror også at Mosvik på en god dag kunne slått Brann.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kuusamo (TV 2): Petter Northug lot seg ikke be to ganger da han traff Brann-supporteren Sjur Røthe etter bergensklubbens nedrykk mot Mjøndalen.

Vossingen fikk et klapp på skulderen. 

– Han har vært litt frempå, smiler Røthe.

Se "Sirkus Northug" på TV 2 kl. 22.15

Skal ta bussen til Levanger
Selv har Northug planer om å få med seg Levanger-Brann neste år. Det blir ikke bare enkelt. Da Northug ble dømt til 50 dagers fengsel (med fradrag for to dagers varetekt), fikk han 185.000 kroner i bot og ble fradømt førerkortet «for alltid». I praksis vil Northug være uten "lappen" i fem år.

– Jeg må vel ta bussen for å se kampen, humrer Northug.

– Hva tenker du om Branns nedrykk?

– Har de rykket ned? Det har jeg ikke fått med meg. Har de ikke kvalik-kamper igjen heller? Jeg trodde de skulle ut mot Ranheim i en kvalik-kamp til?

– Hadde Mosvik slått Brann på en god dag?

– Ja, sånn som Brann spilte mot Mjøndalen hadde et hardtkjempende Mosvik brast lett gjennom den forsvarsfireren der, smiler Northug. 

– Et løp midt på treet
Mosbyggen viste muskler på lørdagens sprint. Kun en råsterk Eirik Brandsdal sto mellom Northug og det øverste trinnet på pallen. På søndagens 15 km gikk det litt tyngre for Northug, men 28-åringen er ikke bekymret.

– Det har vært en bra start for min del. I dag var løpet mitt midt på treet. Jeg hang sammen med Didrik Tønseth på min andrerunde. Når jeg går ut fra den, taper jeg litt. Jeg klarer ikke å få den farten jeg ønsker, sier Northug. 

Mosvik-ekspressen forteller at han er i rute til Falun-VM.

– Det kjennes ut som det er litt for mange kilo, men det er vel litt form og flere ting. Jeg føler jeg har bra med trening i kroppen. Jeg har bra fart, men jeg mangler litt formmessig. Det er vel der man skal være akkurat nå, sier Northug.