Norges Linn Jørum Sulland i Landskampen i håndball mellom Norge og Frankrike i Larvik fredag.  Linn Jørum Sulland har fått påvist brudd i foten og må stå over håndball-EM i desember.
Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
Norges Linn Jørum Sulland i Landskampen i håndball mellom Norge og Frankrike i Larvik fredag. Linn Jørum Sulland har fått påvist brudd i foten og må stå over håndball-EM i desember. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Linn Jørum Sulland mister EM

Storskytteren Linn Jørum Sulland (30) har fått påvist brudd i foten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Linn har et brudd i et fotbein, og er dessverre ikke aktuell for spill i EM. Skaden oppsto i forbindelse med fredagens kamp mot Frankrike i Larvik, sier landslagslege Anna Froholdt.

Bruddet skal ikke opereres. Froholdt forespeiler en skadeperiode på fire til seks uker.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson beklager at Sulland mister EM, og har hentet inn Ida Bjørndalen Karlsson (31) fra Team Esbjerg som erstatter.

Bjørndalen Karlsson kom direkte fra samling med rekruttlandslaget i Sandefjord til EM-troppen i Oslo tidlig søndag morgen, melder Håndballforbundet i en pressemelding. Hun er med i troppen som møter Serbia til TV 2-sendt kamp kl. 16.15.

Spill EM-manager under EM: Registrer deg her allerede nå.

- Vi er leie oss på Linns vegne. Dette var kjedelig nå som hun endelig var på god vei tilbake, sier Thorir Hergeirsson.

Linn Jørum Sulland vil nå bruke desember måned på å bli skadefri.

- Skaden oppstod under oppvarming da jeg tok sats før et skudd. Jeg kjente at noe skjedde, men trodde ikke det var alvorlig. Nå skal jeg følge jentene hjemmefra, og håper at de gjør det bra i EM, sier Linn Jørum Sulland i pressemeldingen.

(©NTB)