Nora Mørk storspilte i Norges EM-generalprøve

Norge fikk herje fritt mot svakt Serbia i 12-målsseier.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norge-Serbia 30-18 (16-10)

OSLO SPEKTRUM/BERGEN (TV 2) Norge viste gode EM-takter mot Serbia i generalprøven før mesterskapet. Håndballjentene tok kontroll fra start og så seg aldri tilbake. 

Mørk viste EM-form
Til slutt vant de 30-18. Spesielt Nora Mørk hadde en god kamp. Hun ble toppscorer med sju mål og hadde flere målgivende.

– Det var veldig gøy å få denne kampen til slutt. Det er mye folk her, og det var bra for oss, sier Mørk til TV 2 etter kampen.

Før kampen kom meldingen om at storskytter Linn Jørum Sulland mister EM grunnet brudd i et bein i foten. Hun erstattes av Ida Bjørndalen Karlsson (31), som spiller for Team Esbjerg.

Skaden betyr også at Mørk må ta mer ansvar på høyreback.

– Jeg er selvfølgelig veldig lei meg på Linns vegner. Det er kjedelig å få den skaden like før EM. Men jeg har spilt mange tøffe kamper for Larvik denne sesongen og fått kjenne på det å spille viktige kamper. Vi får bare gjøre det beste ut av det, og så skal jeg stå løpet når det blir vanskelig, sier hun.

– Proppen løsnet
Seieren gir verdifull selvtillit etter to kamper med varierende spill mot Danmark og Frankrike, selv om Serbia hvilte flere nøkkelspillere og er svakere enn de to andre motstanderne.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson var fornøyd med at flere spillere meldte seg på i generalprøven.

 – Jeg vil trekker frem at det er mange som melder seg på. Proppen løsnet litt i forhold til driven og trøkket i spillet vårt. Det har vært litt opp og ned den siste tiden. I dag var det jevnt over bra i store deler av kampen. Det virket som om mange ble trygge i rollene sine, sier han.

Han ser likevel forbedringspotensiale frem mot EM.

– Vi må bli mer nøyaktig i det vi gjør og flinkere til å holde i gang. Vi setter ofte i gang litt for fort. Vi trenger å ha en liten mellomfase slik at angrepene varer litt lenger. Så kan vi bli litt skarpere, sier han.

Spill EM-manager: Registrer deg her

Første kamp i EM går mot Romania på TV 2 kl. 17.30 neste søndag.

Showet med flyger

Norge dominerte stort i førsteomgangen og ledet 16-10 til pause i et fullsatt Oslo Spektrum.

Omgangens øyeblikk var en fin flyger regissert av Larvik-trioen Nora Mørk, Karoline Dyhre-Breivang og Linn-Kristin Riegelhuth. Se den til høyre i artikkelen.

TV 2s håndballekspert Randi Gustad roste Norge for en kraftig forbedring i angrepsspillet. Hun trakk frem spesielt frem en del mål som var resultat av kloke innspill fra Nora Mørk, som også scoret fire mål selv i omgangen.

Fortsatte å dominere

Enveiskjøringen fortsatte etter pausen. 

Nora Mørk fortsatte storspillet, mens Camilla Herrem også fikk mye spillerom. Det ga både scoringer og smil fra Romania-proffen.

Norge ledet på et tidspunkt med 13 mål, men det endte med 12-målsseier mot et blekt Serbia.

Etter kampen vanket det mer skryt fra Gustad.

– Jeg synes det er veldig gøy at vi klarer å scorer så mye mål på kontring. Det har vi etterlyst, og det fikk vi til i dag. Det gir selvtillit, sier Gustad.

Til tross for en solid seier for Norge, er det sikkert at det blir mye hardere når EM-starter neste søndag.