FUNNET LIVLØS: En mann i 40-årene ble funnet livløs, og døde senere utenfor lokalet Arbeideren på Melbu i Vesterålen, Nordland. Foto: Bjørn Eide
FUNNET LIVLØS: En mann i 40-årene ble funnet livløs, og døde senere utenfor lokalet Arbeideren på Melbu i Vesterålen, Nordland. Foto: Bjørn Eide

Alle tre siktede sluppet fri etter at mann i 40-årene døde på julebord

Tre menn er fremdeles siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge etter at en mann døde etter et julebord.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De tre mennene som er siktet etter at en mann i 40-årene døde under et julebord i Vesterålen, ble søndag kveld avhørt og sluppet fri.

Alle tre er fortsatt siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

– Vi har avhørt alle tre, samt de mest sentrale vitnene og vurderer det slik at det ikke er noen fare for bevisforspillelse. Derfor valgte vi å slippe dem fri, sier politiadvokat Mona Madsen i Midtre Hålogaland politidistrikt til NTB søndag kveld.

Av hensyn til den videre etterforskningen ønsker hun ikke å si noe om hva de har forklart i avhørene.

– De har ikke erkjent straffskyld, men utover det vil jeg ikke kommentere avhørene, sier Madsen.

Siktelsen på legemsbeskadigelse med døden til følge opprettholdes mot alle de tre mennene.

Dødsfallet skjedde natt til søndag etter at politiet klokken 2.45 fikk melding om en beruset og brysom person som hadde oppsøkt et julebord i Melbu.

Ble funnet livløs

Politiet ble tilkalt for å fjerne mannen.

– Da politiet kom fram til stedet etter en halv time, fant de mannen livløs. Helsepersonell som kom til stedet like etter politiet, satte i gang gjenopplivingsforsøk, men uten hell, og mannen ble erklært død, sier politiadvokaten.

– Vi vet at det har vært en håndgemeng mellom avdøde og de tre siktede. Den døde er begjært obdusert ved universitetssykehuset i Tromsø.

– Mannen skal ha kommet til lokalet hvor julebordet ble holdt, og han var opprinnelig ikke en del av selskapet, sier politiadvokat i Midtre Hålogaland politidistrikt, Mona Madsen til TV 2. 

Kort tid før politiet kom skal det ha vært håndgemeng mellom mannen og andre festdeltakere.

Det er disse personene som ble siktet i saken. Politiet vil foreløpig ikke kommentere hva slags skader mannen hadde da de ankom stedet. 

– Tar det tungt 

Det var omkring 80 ansatte fra Norway Seafoods avdeling Melbu som deltok på julebordet. De er nå i sjokk over det som har skjedd. 

– Folk er veldig lei seg, og tar det som har skjedd veldig tungt, sier fabrikksjef for avdelingen, Martin Rasmussen til TV 2. 

De tre som er siktet i saken er ansatt i firmaet. 

Rasmussen deltok ikke selv på julebordet, men kom til stedet etter at han fikk vite om hendelsen. 

– Det er en svært tragisk episode, og vi ønsker å bistå våre ansatte med all hjelp. Vi samkjører med kommunen om et kriseteam, og har også koblet inn vår egen bedriftshelsetjeneste, sier Rasmussen. 

Den avdøde mannen er ikke ansatt i Norway Seafoods. 

Avhør søndag

Politiet fikk første melding om hendelsen klokken 02.45 natt til søndag, og kom til stedet omkring 40 minutter senere. Det var politiet som først ankom stedet, men helsepersonell kom kort tid etter. 

Flere av de ansatte fra Norway Seafoods vil bli avhørt som vitner i saken. 

Politiet har sperret av området, og tekniske undersøkelser gjennomføres ved festlokalet Arbeideren på Melbu.

Den avdøde mannen er sendt til obduksjon. Mannen kommer fra Vesterålen.