Jansrud tok sin første verdenscupseier i utlandet

– Jeg ønsket å angripe og få et bra resultat.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kjetil Jansrud vant utfor-konkurransen i Lake Louise lørdag kveld norsk tid.

Første verdenscupseier i utlandet
Med startnummer 19 satte nordmannen utfor, og viste alle at han er i ferd med å finne formen.

29-åringen lå hårfint bak ledende Dominik Pais på de første passeringene, men fikk etter hvert opp farten. 

I mål var han hele fire tideler foran franskmannen.

Ingen bak klarte å hamle opp med Jansrud, selv om Manuel Osborne-Paradis og Guillermo Fayed, satte en støkk i nordmannen da de kjørte inn på samme tid, fjorten hundrededeler bak.

Dermed tok han han sin fjerde verdenscupseier i karrieren. Tidligere har han vunnet tre ganger på Kvitfjell. Nå har han også vunnet på fremmed snø.

– Det er deilig. Dette har ikke vært en spesielt bra bakke for meg. Så å få det til i dag betyr veldig mye og jeg er naturligvis veldig godt fornøyd, sier han etter rennet.

Med Aksel Lund Svindal ute med skade er det Jansrud det er ventet mest av i fartsdisiplinene.

– Jeg følte meg bra i dag. Det er alltid vanskelig i Lake Louise. Det er en bakke som er lett å kjøre i, men vanskelig å kjøre fort i. Det er en bakke Aksel pleier å være god i, og i dag er han ute. Selv om det ikke nødvendigvis er opp til meg da, så kjente jeg at jeg ønsket å angripe og få et bra resultat i starten av sesongen, sier han.

God start på sesongen
Seieren er den andre norske alpintriumfen denne sesongen. For to uker vant Henrik Kristoffersen da han gikk helt til topps i slalåmrennet i Levi.

Dermed har det norske laget fått en strålende start på sesongen - det til tross for at Lund Svindal er langtidsskadet med en akillesskade.