Utskjelte Glen Johnson ofret alt og reddet Liverpool

Høyrebacken kastet hodet inn i en kvern av motstandere for å sikre seieren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool 1-0 Stoke

Arsène Wenger og Arsenal fikk gjort slutt på sin tapsrekke tidligere i dag. I Liverpool håpet Brendan Rodgers på å gjøre det samme. 

Etter tre strake Premier League-tap var strengt tatt ingenting annet enn tre poeng godt nok for Liverpool.

Og etter ingen sjanser før pause og en sjanseorgie etter pause, var det til slutt Glen Johnson som reddet seieren for Liverpool. 

På mest mulig dramatisk vis. (Se situasjonen i videovinduet over!)

– Det var en elendig førsteomgang, men andreomgangen var absolutt fantastisk. Og kampen avgjøres av den utespilleren som kanskje har fått aller mest kritikk, sa Phil Thompson etter kampen. 

Johnson matchvinner

Avgjørelsen falt fem minutter før slutt, da Glen Johnson leste spillet bedre enn resten. 

– For å være ærlig trodde jeg at ballen kom til å treffe tverrligger og reagerte deretter, sa en blødende matchvinner etter kampen. 

Han håper at seieren nå kan gi klubben nytt momentum.

– Vi kjempet hardt fra starten. Dessverre har vi ikke fått mange gode resultater i det siste, så det føles godt å jobbe hardt og få uttelling for det. Nå må vi dytte på videre og skaffe oss momentum. 

Gerrard vraket fra start

Mens Liverpools sesong i større og større grad har begynt å minne om et havari, har også Steven Gerrards rolle i laget blitt gjenstand for mye debatt.

Mange har ment at kapteinen ikke lenger har tempoet til å bekle den dype midtbaneposisjonen, hvilket også førte til at Rodgers i midtuken brukte Gerrard i tierrollen.

I dag, hjemme mot Stoke, ble kapteinen plassert på benken. Allen og Lucas inntok de dype midtbanerollene, med Sterling, Coutinho og Henderson bak Lambert. 

Forferdelig førsteomgang

Noen voldsom sjanseorgie ble det likevel ikke i åpningsminuttene av første omgang, noe dagens studiogjest Phil Thompson illustrerte på originalt og morsomt vis.

– Det skjer ingenting. Jeg har bare skrevet ned dommerens navn, flirte Thompson i FX England på TV 2 Sport Premium 3 - med et blankt A4-ark foran seg. 

Da Lambert etter 26 minutter skrittet opp for å hamre et frispark ti meter over, skjønte trolig også Liverpool-supporterne at det kunne bli en ny tøff lørdag ettermiddag.

Lagene gikk til pause med 0-0 og ingen avslutninger på noen av målene.

– Liverpool fremstår veldig nervøse, mens Stoke vil være veldig fornøyd med dette resultatet. Dette har virkelig ikke vært en god omgang, mente Liverpool-legenden Phil Thompson i pausen av kampen.

Så våknet lagene

De første minuttene etter pause ga håp om mer aktivitet foran målene – og da særlig for Liverpool.

Raheem Sterling var centimetere fra å finne Lambert med en gjennombruddspasning, men Charlie Adam fikk såvidt tåen på ballen.

Jordan Henderson var heller ikke langt unna da han sendte avgårde en venstrefotsvolley fra 18 meter. Skuddet gikk i nettveggen.

Det var imidlertid også farlig i andre enden da Bojan fant Mame Biram Diouf i bakrom. Mignolet gjorde seg stor og stoppet avslutningen fra Stokes raske angriper.

Enda nærmere kom Bojan minutter senere da han traff stolpen. Sterling kunne meget vel også scoret kampens første mål da han like etter strøk stolpen med en markkryper.

Snytt for straffe?

Også Lucas kunne – og kanskje burde – sendt Liverpool i ledelsen, men fra kloss hold plasserte han skuddet direkte på Begovic. Midtbanekollega Joe Allen var like nær da han møtte et innlegg i sekstenmeteren.

Kontroversielt skulle det også bli da Ryan Shawcross, som tidligere fikk gult for en albue, i sedvanlig stil brukte i overkant mye fysikk til å stoppe motstanderen.

– Det er straffe i mine øyne, mente Phil Thompson.

Straffen ble imidlertid ikke gitt, og Gerrard kom inn for Lucas.

Stoke var heller ikke ferdig og Raheem Sterling måtte redde på streken da Diouf fikk avslutte etter en corner.

Redningsmannen Johnson

Det skulle likevel komme et mål, selv om sjansene ble kastet bort i tur og orden.

Trolig var det også fortjent at det var Liverpool som fikk målet. 

Fem minutter før full tid headet Lambert i tverrligger. På returen stormet Glen Johnson fryktløst mot ballen og sendte ballen i nettet. 

I samme slengen fikk han en rekke Stoke-kroppsdeler i ansiktet og måtte bli sydd sammen.

Etter syv minutters tilleggstid kunne Liverpool til slutt juble for sin første Premier League-seier på fire kamper.

Det var kanskje ikke pent, men viktigere kunne det neppe vært.