Wenger og Welbeck stoppet kjeften på kritikerne

– Dette var akkurat det doktoren hadde bestilt for Wenger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

WBA 0-1 Arsenal

Det var kanskje ikke pent.

Det var kanskje ikke nevneverdig imponerende heller.

Men etter to strake ligatap trengte Arsenal mer enn noe annet en seier og tre poeng.

Det fikk de også takket være Danny Welbecks heading midtveis i andre omgang. 

– Arsène Wenger kommer til å være veldig godt fornøyd med dette. Hør her, i løpet av en sesong må man gå gjennom kamper som denne, og Wenger har blitt kritisert for ikke å vinne slike. De holdt nullen, Welbeck scoret og ligatabellen ser plutselig mye sunnere ut for Arsenal, sa TV 2s studiogjest Phil Thompson.

– Seier mot Dortmund og en litt stygg seier mot West Bromwich var akkurat det doktoren hadde bestilt for Wenger, mente Per-Jarle Heggelund.

Matchvinner fra kanten

– Det var svært viktig å holde nullen i dag. Vi tror alltid at vi kan score mål, så hvis vi holder nullen føler vi alltid at vi kan vinne. Disse tre poengene var helt vitale, sa Danny Welbeck etter kampen.

Med Giroud tilbake startet Welbeck i dag på kanten. Derfra vandret han mye innover, noe som til slutt også viste seg å bli avgjørende.

– Manageren har mange alternativer offensivt, så vi må bare gi 100% når vi er på banen, sa matchvinneren noe forsiktig om rollen han tidligere hadde i United-drakten.

Arsène Wenger ville ikke benytte anledningen til å sende et stikk til kritikerne.

– Jeg vil ikke kommentere slike ting. Jeg vil bare gjøre en god jobb for klubben jeg elsker, sa Arsenal-sjefen. 

Arsenal best i første omgang

Wenger er i hardt vær etter en elendig start på sesongen, og laget leverte ikke akkurat fyrverkeri i åpningsminuttene på The Hawthorns.

Foruten et par skudd fra kanten av sekstenmeteren, som med bedre utførelse riktignok også kunne blitt ordentlig farlig, hadde Arsenal store problemer med å sette et stempel på oppgjøret.

Symptomatisk nok måtte Monreal forlate banen med skade og ble erstattet av Gibbs.  

Utover i førsteomgangen klarte imidlertid Arsenal å koble et grep om kampen. Nærmest kom Danny Welbeck da han ble spilt «alene» med Foster i WBA-buret. Sistnevnte kunne også gitt Giroud en scoring etter en håpløst mislykket skuddfinte.

Lagene gikk likevel til pause med 0-0.

Berahino vs Welbeck

Saido Berahino har hatt en formidabel sesong hittil, men fyllekjøring forrige helg har gjort sitt til å svekke de gode inntrykkene. 

I andre omgang fikk man likevel se ferdighetene som har gjort ham til en av sesongens kometer. Først da han fosset alene mot Arsenal-keeper Martínez – feilaktig avblåst for offside – og noe senere da han traff nettveggen fra kloss hold.

I motsatt ende av banen skulle Danny Welbeck få en ny sjanse, denne gangen med pannebrasken. Denne gangen også med mål som utfall.

Etter innlegg fra en toneangivende Santi Cazorla, sendte Welbeck Arsenal i føringen og Wengers puls ned til et bærekraftig nivå. 

Men bare såvidt.

For WBA klarte å koble inn en intensiv sluttspurt. Nevnte Berahino kom særlig nær da en heading traff tverrligger.

Et langskudd fra Gardner seilte også bare såvidt utenfor stolpen til Arsenal-keeper Martínez.

Kanskje var det også en fordel for Wenger at laget måtte slite for å vinne, etter en uke hvor kritikerne blant annet har angrepet hans mangel på kynisme. Det var det nemlig masse av i sluttminuttene.