Nestleder i Brann Mette Nora Sætre (t.v.) krevde dementi av styreleder Rolf Barmens uttalelser om at daglig leder Roald Bruun-Hanssen (t.h) er fredet dementert. Lørdag kom Barmen med en presiserende pressemelding. 
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Nestleder i Brann Mette Nora Sætre (t.v.) krevde dementi av styreleder Rolf Barmens uttalelser om at daglig leder Roald Bruun-Hanssen (t.h) er fredet dementert. Lørdag kom Barmen med en presiserende pressemelding. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Branns daglige leder ikke fredet likevel

Styreleder Rolf Barmen med pressemelding etter å ha uttalt det motsatte fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det råder kaostilstander i Brann etter nedrykket fra Tippeligaen. Styret i klubben er allerede i gang med en evaluering av den elendige sesongen som kulminerte med et pinlig kvalik-tap for Mjøndalen denne uken.

Ikke fredet likevel
Etter fredagens styremøte uttalte styreleder Rolf Barmen at daglig leder Roald Bruun-Hanssen er fredet. Misnøyen med Bruun-Hanssen har vært enorm blant fansen, og fredag kveld kom også motstridende meldinger fra andre aktører i Brann-styret.

– Jeg reagerte da jeg hørte uttalelsene fra styrelederen (Barmen). Det var ikke denne konklusjonen vi kom frem til i møtet. Vi har bedt ham dementere det han sa, sa nestleder i Brann-styret, Mette Nora Sætre, til BA fredag kveld.

Og nettopp det har Barmen nå gjort. I en pressemelding, gjengitt av Bergens Tidende, sier Barmen at han har «behov for å presisere og gjenta det et samlet styre ble enig om på møte».

Barmen sier at, i tillegg til en grunig og ryddig evalueringsprosess, vil det bli benyttet ekstern kompetanse for å kunne gi styret i klubben et «optimalt evalueringsgrunnlag».

– Konklusjonene av denne evalueringen vil danne grunnlaget for en helhetlig tiltaksplan, som skal sikre at Brann raskest mulig kommer tilbake til Tippeligaen. Styret trakk således ingen konklusjoner på gårsdagens møte og vil avvente evalueringsarbeidet før det utarbeides en helhetlig tiltaksplan. Styret vil bruke nødvendig tid for å sikre kvalitet i prosessen i forhold til både evaluering og tiltaksplan, sier Barmen.

Styrelederen opplyser samtidig at «i det pågående evalueringsarbeidet har styret tillit til nøkkelpersonene i Brann»

– Samtlige sider ved Sportsklubben Brann vil bli debattert med utgangspunkt i den ventende evalueringsrapporten, sier Barmen.

Norling blir trolig sittende
Til et samlet pressekorps utenfor Brann Stadion fredag uttalte Barmen også at trener Rikard Norling ser ut til å sitte trygt i sin stilling enn så lenge.

– Han har to år igjen av kontrakten, og som jeg tidligere har sagt så forholder vi oss profesjonelt til det, sa Barmen.

Brann er ute av den øverste divisjonen i Norge for første gang siden 1986. Nedrykket gjør at klubben må belage seg på enda større kutt i budsjettet enn det som allerede var planlagt.

– Vi må kutte ytterligere 20 millioner kroner, og må ned på inntektssiden fra 105 millioner kroner til 70 millioner kroner og har brukt mye tid hvordan vi skal håndtere det. Hodet mitt er fullt av tall og vurderinger i forhold til det nå, sa Barmen.

Etter at nedrykket ble et faktum er allerede Daniel Mojsov og Birkir Sævarsson bekreftet ferdige i klubben.