Grimsbø reddet Norge med storspill

Håndballjentene sikret knepen seier i en kamp der mye gikk galt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Møbelringen Cup: Norge-Frankrike 21-20 (11-14)

 – Frankrike er blitt bedre til å løpe fremover, mens vi er dårligere til å løpe bakover. Da ser det ikke bra ut, sa TV 2s ekspertkommentator Bent Svele midtveis i andre omgang mot Frankrike.

Da lå Norge under med fire mål, men våknet til liv like etterpå og kampen endte med 21-20-seier. Kari Aalvik Grimsbø storspilte også i mål i sluttminuttene og ble Norges beste.

Hun reddet 11 av 17 skudd i andreomgangen, og fikk ros av Thorir Hergeirsson etter kampen.

– Vi kommer til å bli steike, stabilt gode, men jeg vet ikke når, sa landslagssjefen på spørsmål om Norge blir klar til EM 7. desember.

– Vi prøver å bli bedre kamp for kamp. Men det er litt opp og ned.

EM-manager: Her kan du registrere ditt lag

 Åpnet svakt - igjen

Norge spilte en svak førsteomgang mot Danmark torsdag og fulgte opp med en ny svak åpning mot Frankrike.

Til pause lå de under 11-14.

Linn-Kristin Riegelhuth Korens fem scoringer holdt Norge inne i kampen. Frankrike scoret seks rene kontringsmål og brukte med det Norges klassiske vinneroppskrift mot dem.

– Det er for lite aggressivt spill. Den passiviteten drar Norge med seg i angrep. De franske spillerne kom altfor lett til. De norske forsvarsspillerne står for langt unna. De må kompensere manglende samhandling med mer aggressivitet, sa TV 2s ekspert Randi Gustad.

Våknet omsider

Det begynte ikke mye bedre etter pause. Etter ti minutter var Norge fem mål bak og tok time out. Sanna Solberg svarte umiddelbart med en scoring til 14-18.

 – Frankrike har tatt steg, Danmark har tatt steg. Norge har tatt steg tilbake. Men det er fremdeles tid til å rette på det, sa kommentator Harald Bredeli.

Det virket som håndballjentene hørte kraftsalvene fra kommentatproplass. Like etterpå var den franske ledelsen redusert til 18-19. Årsaken var knallhardt forsvarsspill og raske kontringer. 

Maja Jakobsen utlignet til 19-19 med elleve minutter igjen. Like etterpå ga hun Norge ledelsen for første gang siden 3-2. Kari Aalvik Grimsbø kom inn i mål for Silje Solberg og bidro med solid spill.

Frankrike fomlet mye i sluttminuttene, mens Norge fremsto med mer klokskap. Det gjorde at de halte 21-20-seieren i land.

– Men det er enormt mye å rette på, slo Harald Bredeli fast.

I den andre kampen fredag slo Danmark Serbia. Norge møter Serbia søndag. Kampen går på TV 2 kl. 16.15.