FRYKTER FYKEN: Liverpools manager Brendan Rodgers.AFP PHOTO / NIKOLAY DOYCHINOV
FRYKTER FYKEN: Liverpools manager Brendan Rodgers.AFP PHOTO / NIKOLAY DOYCHINOV

Brendan Rodgers: – Jeg er den største favoritten til å få sparken

Liverpools manager Brendan Rodgers innrømmer at han frykter for jobben på Anfield.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool har kun tatt ett poeng på sine fire siste seriekamper, og ligger for øyeblikket på en skuffende 12. plass på tabellen etter å allerede ha tapt seks kamper denne sesongen.

Avstanden opp til serieleder Chelsea er hele 18 poeng.

Frykter fyken
Nå innrømmer Liverpools manager Brendan Rodgers at han frykter fyken på Anfield.

– For noen måneder siden var jeg årets manager. Nå er jeg den største favoritten til å få sparken, sa Rodgers på fredagens pressekonferanse, ifølge BBC SPORTS.

Tidligere denne uken gikk Liverpools eiere, Fenway Sports Group, ut i engelske aviser og slo fast at Rodgers hadde «full tillit».

Den er ikke manageren selv like overbevist om.

– Alt jeg kan gjøre er å fokusere på den jobben jeg skal gjøre, og det jeg kan kontrollere selv. For meg handler det om å jobbe tett med spillerne, gi den en klar rollefordeling og forklare dem deres funksjon i laget, sier Rodgers.

Får kritikk fra ekspertene
Brendan Rodgers har iren ikke sluppet unna kritikk fra ekspertene etter den svake sesongstarten.

Spesielt har iren fått kritikk for sine spillekjøp.

– Jeg synes ikke Rodgers bør byttes ut. Han virker å være en god manager og en reflektert fyr som helt sikkert vet hva han vil med Liverpool, men det er klart at når du er i en storklubb og resultatene ikke er tilfredsstillende så er det fort gjort at manageren fyker. Jeg synes de skal ha litt mer tålmodighet med ham, men det brenner nok under føttene hans. Det gjør nok det, sa tidligere Premier League-spiller Erik Nevland etter nederlaget mot Crystal Palace forrige helg.

TV 2-ekspert Petter Myhre mente Rodgers først og fremst fortjener kritikk med tanke på spillerkjøpene manageren har gjennomført.

– Jeg synes Brendan Rodgers er en meget god fotballtrener. Jeg hadde ikke gjort noen endring der, og skaden til Sturridge er en meget medvirkende årsak til dette her, men han må ta størst kritikk på spillerkjøpene. Der har han bommet. Han har ikke kjøpt kvalitet nok til å heve Liverpool. Han har kjøpt spillere som kan bli gode, men jeg tror han hadde gjort bedre i å hente to-tre spillere i øverste klasse, sa TV 2-ekspert Petter Myhre.

Liverpool, som forrige serierunde tapte 1-3 for Brede Hangelands Crystal Palace, møter Stoke på Anfield i Premier League lørdag.