Inviterer til minnekonsert for sin døde datter på bursdagen

Sara Holmedahl Sandsmark døde i en hesteulykke i januar. I dag ville hun blitt 14 år. Familien inviterer til minnekonsert.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi orket ikke tanken på en vanlig bursdag, sier mor til Sara, Kjersti Holmedahl Sandsmark.

Hest, sang og musikk var en stor og viktig del av Saras liv.

– Vi tenkte først at vi skulle holde en liten konsert for oss selv på fødselsdagen. Men så skjønte vi at sorgen etter Sara ikke bare er vår sorg. Det er mange som savner henne, sier moren.

Betydd så mye for mange

Familien har blitt kontaktet av både kjente og ukjente etter at datteren Sara Christiane Holmedahl Sandsmark (13) og Tiril Alette Huser Bølge (11), ble påkjørt og drept da de var på tur med hest og vogn ved Bjørkelangen i Akerhus i januar i år.

Saras far har også skrevet boka «Pass på liten og stor» der han forteller om tapet av datteren.  

– Budskapet mitt i boka er at vi skal bry oss om hverandre. Jeg har fått så mange mail av folk. De forteller at de vil holde rundt ungene sine og gi kona en klem. Jeg klarte ikke svare alle, så jeg opprettet det som har blitt en folkeaksjon på Facebook med over 6.000 medlemmer, sier Jostein Sandsmark.

– Det kommer så mange mennesker til oss og de forteller om hvor mye Sara betydde for dem. Så vi opplever at hun spredte lys også uten at vi visste om det, sier mor.

Foreldrene er opptatt av minnekonserten for datteren ikke skal være en ny begravelse, men at den skal handle om lys, glede og livet.

Gleder seg 

– Dette blir en lørdagskveld Sara ville likt. For første gang siden ulykken den lørdagen i januar, kjenner jeg at jeg gleder meg til lørdag. Jeg har gruet meg så til dagen Sara skulle bli 14 år, men nå kjenner jeg bare glede. I stedet for at vi skal være lei oss over at vi ikke fikk feire 14-årsdagen hennes, kan vi nå få fine minner, sier mor.

– Sorgen er der fortsatt. Men Sara ville blitt så lei seg om vi hadde gitt opp. Hun var så var på at menneskene rundt henne skulle ha det godt. Så jeg tenker at dette er en minnekonsert som ville vært midt i blinken for Sara, sier faren. 

Alle artistene de tok kontakt med sa umiddelbart ja til å opptre gratis. En av dem som skal fremføre en sang til Sara var venninen og kusinen, Anna Holmedahl. De to sang sammen i koret Oslo Soul Children.

– Det er en så nydelig sang. Den er et vakkert minne og like var som Sara var. Sara kom til oss 29. november 2000. Derfor har vi kalt den «Novemberlys», sier pappaen til Sara som skulle blitt fjorten år lørdag.

Konserten i Løken kirke klokka 17. Den er gratis og familien oppforder alle som ønsker til å komme og eventuelt gi en donasjon. Overskuddet fra konserten går til Saras minnefond.