ÅSTEDET: Fysikkbygningen som huser Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet på Universitet i Oslo (UiO). Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
ÅSTEDET: Fysikkbygningen som huser Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet på Universitet i Oslo (UiO). Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Vekter overfalt med sjokkpistol ved Universitetet i Oslo

Natt til onsdag forsøkte to menn å kvele og knivstikke en vekter på Blindern i Oslo. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den dramatiske hendelsen etterforskes nå av politiet, får TV 2 opplyst av Universitet i Oslo.

Vekteren ble overfalt av to menn natt til onsdag klokken 03.00. Den ene personen kom ifølge mannens forklaring bakfra og brukte sjokkpistol i nakken for så å stramme til med et tau rundt halsen. Samtidig forsøkte den andre å knivstikke vekteren forfra.

Mannen klarte imidlertid å avverge knivstikkingen med å ta tak i bladet på kniven, før han svimte av. Gjerningspersonene etterlot seg kniven og tauet på åstedet. De var i ferd med å stjele vekterbilen, opplyste oslopolitiet. Politiet har beslaglagt bilen, hvor det blant annet stod igjen i en dirk i låsen.

– Dette kunne ha gått så mye verre. Det står etter forholdene bra til med mannen. Vi er nå opptatt av å ta vare på ham. Det var den skadde som selv tilkalte sin kollega. Vi er bekymret for at våre vektere blir utsatt for denne type alvorlige hendelser, sier kommunikasjonsdirektør i Norsk Kontantservice (NOKAS), Ådne Mauritzen.

Offeret er nå sykemeldt. Vekterbilen skal ha inneholdt nøklene til mange bygg på universitetet. Hendelsen skjedde rett ved fysikkbygget på nedre Blindern.

– Dette er en sak som politiet håndterer. Utover det har jeg ingen kommentar, sier eiendomsdirektør ved Universitetet i Oslo, John Skogen.