SEMIFINALISTENE: Magnhild Vik, Olav Harald Ulstein og Charlotte Thøgersen kjemper om den gjeve seieren i årets Farmen. Søndag skal det avgjøres. Foto: Alex Iversen/TV 2
SEMIFINALISTENE: Magnhild Vik, Olav Harald Ulstein og Charlotte Thøgersen kjemper om den gjeve seieren i årets Farmen. Søndag skal det avgjøres. Foto: Alex Iversen/TV 2

Dette er Gautes høydepunkter med Magnhild, Olav og Charlotte

Programlederen tar et tilbakeblikk, og forteller hva han husker best fra de tre semifinalistenes opphold på Farmen-gården.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I ti uker har 14 Farmen-deltakere kjempet en intens og iherdig kamp for tilværelsen på Li gård. Nå er det kun finalen som gjenstår.

Søndag skal tre semifinalister bli til to finalister, der det til slutt skal avgjøres med en nervepirrende kunnskapskonkurranse, og vi skal endelig få vite hvem som er årets vinner.

– Gledesspreder av de sjeldne

Programleder Gaute Grøtta Grav har tatt et tilbakeblikk på årets sesong, og forteller hva som er hans høydepunkter fra de tre finalistene Charlotte Thøgersen (25), Magnhild Vik (43) og Olav Harald Ulstein (51), og hvorfor de alle sammen er verdige vinnere.

– Charlotte har vært en gledesspreder av de sjeldne, og det er en enorm verdi. En ting er å stå på og jobbe, en annen ting er å klare å holde humøret oppe i gruppen, sier Gaute til TV 2.

Charlotte overrasket mange da hun slo ut storfavoritten Finn Olav Odde (55) i hinderløypen under finaleuken

– Noen har kanskje ikke sett på henne som en stor konkurrent, men hun er kjempeflink. Hun vant kokkekonkurransen, og druste gjennom hinderløypa, så hun er en dame man må se opp for, tilføyer programlederen. 

Et av favorittøyeblikkene til Gaute var da Daniel kom ut av skapet overfor Charlotte:

– Verdens sterkeste dame

De andre deltakerne har omtalt Magnhild som jernkvinnen på gården – noe Gaute stiller seg bak.

– Magnhild er verdens sterkeste dame. Hun henger i rekkverk som en mann, og slår og hamrer og spikrer. Utendørs så er det ikke så mange som kan matche henne, verken gutter eller jenter.

Gaute mener at svakheten til Magnhild er oppgavene som skal gjøres inne.

– Hun liker håndarbeid, men ikke på samme vis som ei skikkelig «bondekone». Uansett er hun en verdig vinner, som har bakgrunnen som bonde. Hun kunne drevet gården alene, er Gaute sikker på.

Magnhild har vært opptatt av fellesskapet på Farmen, og hun reagerte sterkt da hun fant ut at noen hadde begått mattyveri:

– Styrt det sosiale spillet

Olav Harald har fått mye oppmerksomhet for konfliktene som har utspilt seg på gården, spesielt feiden mellom ham og Finn Olav.

– Olav er en mester når det kommer til sosialt spill, og det er det han har klart virkelig bra på Farmen i år. Han er også en flink kunstner, det fikk vi se da han malte det flotte maleriet på vuggen, og han lagde flotte ting i smia, sier Gaute, og legger til:

– Men det som har imponert meg er hvordan han har mestret det sosiale. For han har det vært et politisk spill, og han liker å lage litt tull og tøys. Ikke alle har likt måten han har gjort det på, men det er hans måte å få ut humoren på.

Ett av favorittøyeblikkene til Gaute var da Frank og Olav jobbet i smia, og Frank innrømmet at han skyldte på ryggen for å sluntre unna arbeid:

Gaute oppsummerer de tre forskjellige semifinalistene slik:

– Magnhild har kjørt en «rett frem»-stil, med å jobbe kontinuerlig. Olav har kjørt det sosiale spillet, og prøvd å være gjedden i sivet. Han lå rolig lenge, og plutselig bykset han frem. Så har du Charlotte som ikke forholder seg til spillet, men som er Askeladden i kvinnelig versjon, og som tasser rundt.

Finalen ser du på TV 2 søndag kl. 20.00. Rett etter programmet kan du følge finalefesten direkte på tv2.no.