Agüeros råd til Martin (15): – Bli i Norge noen år til!

TV 2 møtte Sergio Agüero, som selv debuterte i en alder av 15 år. Nå gir han råd til det norske supertalentet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se TV 2s intervju med Sergio Agüero i videovinduet over!

Sergio Agüero var 15 år og 35 dager gammel da han gjorde sin seniordebut for Independiente. 

Tolv år senere er han en av fotballens aller største stjerner, noe han viste senest på tirsdag. For da Manchester City var i ferd med å tape mot Bayern München, scoret Sergio Agüero tre mål og sikret en helt vital seier i Champions League.

I Norge sitter Martin Ødegaard (15), et supertalent som i disse dager skal avgjøre hvor fotballfremtiden ligger. I Norge eller i en europeisk storklubb?

Sergio Agüeros råd til nordmannen er enkelt.

– Bli i Norge!

TV 2 møter Agüero to dager etter maktdemonstrasjonen mot Bayern München. City-helten snakker villig om sin egen vei fra supertalent til superstjerne og drar kjensel på Martin Ødegaards navn.

– Hvilket lag spiller han for? Jeg synes å huske at jeg har sett ham spille. 

– Ja, det kan være der jeg har sett ham, sier han når TV 2 nevner Ødegaards mye omtalte landslagsdebut.

– Du debuterte for Independiente da du var bare 15 år og 35 dager gammel. Martin Ødegaard har allerede mottatt tilbud fra store klubber. Hva vil ditt råd være – å bli i Norge eller å dra til en storklubb nå?

– Jeg tror han bør bli i den norske ligaen. Han bør spille der et eller to år til for å bli bedre kjent med nivået i seniorfotballen og hvordan det er å spille med eldre spillere. Da jeg var på den alderen likte jeg det, men jeg visste lite om hvordan det var å spille med de store gutta, og jeg spilte mye på andrelaget. Jeg mener det er viktig at han blir i Norge og utvikler seg i laget sitt og i denne ligaen slik at han kan reise godt forberedt til en større klubb senere.

Agüero mener at A-lagserfaringen i Strømsgodset vil være uvurderlig for talentet.

– Hvis han drar til en storklubb nå, blir det vanskelig for ham å få spilletid. Det kommer til å være andre spillere som også er gode og han må tilpasse seg mye nytt. Han bør bli i den norske ligaen for å utvikle seg mer. Det er viktig, fortsetter han.

Vokste opp på løkka

Selv om forskjellene mellom Norge og Argentina er enorme – både som fotballnasjon og for øvrig – har Agüero og Ødegaard mer til felles. De vokste begge opp like ved en fotballbane og gjorde banen til sitt andre hjem.

– Huset mitt lå på et hjørne rett ved en fotballbane. Jeg gikk rett ut av døra for å spille fotball med vennene mine. Når man har en fotballbane rett utenfor døra si, så blir det til at man spiller fotball hele tiden. Det var i hvert fall sånn for meg, forteller han.

Oppveksten på løkka har også formet ham til den spilleren han er i dag.

– Du jobber ekstremt hardt på banen. Kommer denne arbeidsmoralen fra barndommen?

– Ja, det tror jeg. Det kommer nok litt fra den løkkefotballen som barn. Vi var ute og spilte i sikkert åtte timer i strekk, og det var ikke tid for pauser i spillet. Men det er jo litt annerledes i dag. Likevel, alt jeg la ned på banen som gutt har hjulpet meg til å være der jeg er i dag.