– Vi har slaktet kalkun og skutt juletre med hagle

I dag åpnes første luke i Starts elleville julekalender.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det er en ære å få lov til å være programleder i et slikt program. Endelig fikk Davy være med. Han har mast om å få være med siden vi startet opp med julekalender for seks år siden, sier programleder Jesper Mathisen til TV 2 Sporten.

Det er altså sjette året at Start har sin egen julekalender på ikstart.no, hvor spillere og ledere viser en litt annen side av seg selv enn den man blir kjent med på Sør Arena.

– Vi hadde lyst til å få litt trafikk på hjemmesiden i desember. Det er jo en litt død måned. Og mange av de kalenderne som blir laget i Norge syntes vi ikke holder mål, så da tok vi saken i egne hender, forklarer Mathisen.

Blodfanen Wathne
Den første episoden foregår i FotballXtra-studio til TV 2. Der har Mathisen med seg Davy Wathne og Ole Martin Årst som gjester. For Wathne var det hans første opptreden.

– Det er den eneste kalenderen han følger hvert eneste år. Han er nok vår største fan, og den som gir meg mest selvtillit når jeg sitter der i programlederstolen, sier Start-spilleren.

Men etter den første luken er åpnet, flytter kalenderen til nye lokaler. Nytt av året er at de holder til på Randesund Lysstøperi, en gård med et yrende dyreliv.

– Vi har slaktet kalkun og vi har skutt juletre med hagle. Det blir en litt annen kalender. Det gir julekalenderen litt annen dimensjon, forteller Mathisen.

Tar av klubbudsjettet
Start har som kjent en anstrengt økonomi. Men til julekalenderen spares det ikke. I år har de også utenlandsreportere.

– Vi har våre utenlandsreportere i USA og Afrika. Vi har Mads Stokkelien i New York og så er det Kristoffer Ajer og Jon Hodnemyr som har vært i Uganda, forklarer han.

Følg Starts julekalender på ikstart.no

Og det er ikke sikkert det stopper med det.

– Vi er over hele verden. Til neste år vil vi prøve å ha en utenriksreporter i Asia og Australia. Vi må bare få en enda større del av budsjettet til Start, men det tror jeg skal la seg gjøre, ler Mathisen.

Nå håper gjengen bak kalenderen at de skal nå ut til et større publikum.

– Nå venter vi på invitasjon til Gullruten. Den har aldri kommet. Med tidenes lengste og, i noen få øynes, beste julekalender, bør det snart være tid for det, avslutter Mathisen.

Se første episode i videovinduet øverst på siden.