Chelseas råsterke sesongstart får de andre lagene til å se teite ut, mener Erik Thorstvedt. AFP PHOTO / GLYN KIRK
Chelseas råsterke sesongstart får de andre lagene til å se teite ut, mener Erik Thorstvedt. AFP PHOTO / GLYN KIRK

– Chelsea får de andre lagene til å se teite ut

Thorstvedt tar storklubbene i forsvar, men noen av dem har han mistet troen på.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Premier League-tabellen kan minne om et sprengt sykkelfelt der mange favoritter faller fra, mens andre henger overraskende godt med. 

Chelsea har stått for sprengningsarbeidet med sin råsterke sesongstart, etterfulgt av Southampton – årets hittil største overraskelse. Liverpool, Manchester United og Arsenal må derimot finne seg i å bli kalt skuffelser. Om enn i noe varierende grad.

Erik Thorstvedt er imidlertid ikke helt overbevist over resonnementet.

– Jeg synes det er litt overdrevet. Det er ikke så ille som det kanskje ser ut. Det er bare det at Chelsea får de andre lagene til å se teite ut!

Garanterer Arsenal på topp fire

Og TV 2-eksperten har et poeng. Dersom en fjerner Chelsea fra tabellen, sitter man igjen med en forholdsvis jevn tetgruppe.

– Manchester City har flere poeng nå enn de hadde i fjor og kan glatt vinne de neste åtte kampene. Arsenal er to poeng bak fjerdeplassen. Er det noen som vil vedde på at de ikke kommer på topp fire? Ikke jeg! Jeg kan faktisk garantere at de avslutter på topp fire, sier en skråsikker Thorstvedt.

Heller ikke Manchester United har skuffet Thorstvedt.

– Manchester United er inne i en overgangsfase og det snakkes om at de har hatt en elendig sesongstart. Likevel ligger de på fjerdeplass?, spør han retorisk.

Southampton går inn i et særdeles tøft kampprogram nå, og Thorstvedt tror de reelle styrkeforholdene vil komme til uttrykk i tiden som kommer.

– Vi skal huske at topplagene hadde en rekke spillere med i VM og at de derfor trengte mer hvile i sesongstarten. Nå kommer vi inn i en fase av sesongen der man virkelig vil se hvem de sterkeste lagene er.

Her er skuffelsene

Selv om Thorstvedt i det store og hele tar storklubbene i forsvar, er det likevel to klubber han ikke klarer å ta i fullt forsvar. 

– Jeg må innrømme at jeg har begynt å miste litt troen på Liverpool. De mistet i realiteten både Suárez og Sturridge. Det er ikke rart at det preger et lag.

Thorstvedt vil likevel ikke kritisere Rodgers i for stor grad.

– De lå langt foran skjema i fjor og har tatt et steg tilbake i år. Jeg synes likevel det blir tull å snakke om at Rodgers sitter utrygt. Han får mye kritikk for signeringene, men vi skal huske at spillersigneringer i Liverpool gjøres kollektivt. I så måte må også ansvaret fordeles kollektivt.

Tottenham har heller ikke imponert Thorstvedt, selv om forventningene riktignok også var noe lavere enn for de andre lagene.

– Tottenham er et stort, stort spørsmålstegn. De var helt ræva mot Hull i første omgang, og så skrur de på mot ti mann og vinner. Det er vanskelig å bli klok på hvem som faktisk er de beste spillerne og hvorfor Pochettino varierer så mye.