Northug strødde salt i Røthes Brann-sår

Og landslagstreneren vil legge samling til Levanger neste år.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kuusamo (TV 2): Det er ikke bare i Bergen det sørges over Brann-nedrykket. Sportsklubben står høyt i kurs i hele Hordaland, også på Voss hvor Sjur Røthe kommer fra. 

Røthe har fått mye tyn fra lagkamerater og støtteapparat de siste dagene. Også Petter Northug har pirket borti Røthes åpne Brann-sår. 

– Han har vært litt frempå, smiler Røthe.

Vossingen har fått en rekke meldinger etter Brann-nedturen mot Mjøndalen. 

– Det er tøft om dagen. Det haglet inn med meldinger. Jeg pleier å få en del meldinger på bursdagen min, men da Brann rykket ned var det nesten ny rekord. Det er kjedelig, men sånn er det, sier Røthe.

MÅLRETTET BLIKK: Petter Northug jr. banet seg vei gjennom et ventende pressekorps i Kuusamo fredag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
MÅLRETTET BLIKK: Petter Northug jr. banet seg vei gjennom et ventende pressekorps i Kuusamo fredag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– De ivrigste er de på laget, med Eldar i front. Han har allerede invitert meg til 1. divisjonskamp i Levanger, legger 26-åringen til.

Vil legge samling til Levanger
Også landslagsledelsen har bitt seg merke i nedrykket.

– Trond Nystad var kjapt ute med å si at vi skulle legge en samling til Levanger så vi kunne få med oss kampen. Folk er i alle fall ivrige. Det skal gå en liten faen i meg på søndag når Trond skal stå ute i løypen og gaule heia Brann, sier Røthe.

– Ikke lett å rykke opp
Røthe lar seg ikke provosere av Northugs klapp på skulderen. Til det var Brann for dårlig i kampene mot Mjøndalen.  

– Når man er definitivt dårligere enn Mjøndalen fortjener man ikke å være i Tippeligaen. Jeg håper Brann kommer kjapt opp igjen, men de fleste lagene i 1. divisjon vil nok se på kampene mot Brann som en cupfinale. Det blir ikke lett å komme seg opp igjen, sier Røthe.