Bergen  20131027.
Eliteserien fotball, Brann - Hønefoss. Branns Birkir Sævarsson  (t.v.) blir felt av Hønefoss Tor-Øyvind Hovda  i eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Hønefoss  på Brann stadion søndag kveld. Kampen ender 0-0.
  
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Bergen 20131027. Eliteserien fotball, Brann - Hønefoss. Branns Birkir Sævarsson (t.v.) blir felt av Hønefoss Tor-Øyvind Hovda i eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Hønefoss på Brann stadion søndag kveld. Kampen ender 0-0. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Ny spiller forsvinner fra Brann

– Spennende med en storklubb, sier Birkir Mar Sævarssons agent om overgang til Hammarby.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Spillerflukten fra Brann er i gang etter onsdagens nedrykk.

Torsdag ble det bekreftet at Daniel Mojsov forlater klubben, og fredag skriver både svenske og islandske medier at Birkir Mar Sævarsson også er ferdig i Bergen.

Islendingen signerer for svenske Hammarby.

– Han kommer til Sverige på tirsdag og gjennomgår legeundersøkelsen med Hammarby. Det blir spennende for han å få komme til svensk fotball og til en storklubb som Hammarby, sier spillerens agent Olafur Gardarsson.

Senere på dagen fredag bekreftet også Brann på sine hjemmesider at backen takket for seg.

Fast innslag på backen
30-åringen har spilt for Brann siden sommeren 2008 og har 38 landskamper for Island.

De siste sesongene har han vært fast innslag på høyrebacken hos rødtrøyene, og spilte alle seriekampene både i 2013 og 2012. Denne sesongen forsvant han mer ut av laget i lys av Andreas Vindheims gjennombrudd, og det ble kun 20 kamper, hvorav sju av dem som innbytter.

– Birkir fikk ikke spille så mye i Brann, så det var naturlig at han ønsket seg bort. Han har vært Brann-spiller i lang tid og liker seg veldig godt i byen, men man må spille fotball som fotballspiller, sier agenten til BT.

Sævarsson er den utlendingen gjennom tidene som har spilt tredje flest kamper for Brann. Kun Neil MacLeod og Olafur Örn Bjarnason har flere.

Fra før av er det også klart at Hassan El Fakiri forsvinner til jobben som trener for Os i 3. divisjon, mens Markus Jonsson ikke får fornyet sin kontrakt.