<h1 class="title editLine cXenseParse editActive labCharCountStart labCharCountChange labCharCountSubmit t41 txt-red" data-lab-key="title" data-lab-defaultvalue="Klikk for å endre tekst" data-lab-onfocus="labCharCountStart" data-lab-onchange="labCharCountChange" data-lab-onsubmit="labCharCountSubmit" data-lab-size="41" data-lab-color="txt-red" id="ext-gen1382" style="font-style: normal; font-variant: normal;">«Fasandreperne»-stjernen:&nbsp;</h1>

– Vil ikke at barna mine ser på meg som en filmstjerne

Nikolaj Lie Kaas (41) prøver å sjonglere kjendis- og familielivet. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Han har spilt i filmer som «Engler og Demoner» med Tom Hanks, og hatt en rolle i den norske filmserien «Varg Veum» sammen med Trond Espen Seim. Nå er den danske filmlegenden Nikolaj Lie Kaas igjen aktuell som Carl Mørck i «Fasandreperne».

– Jeg forberedte meg også denne gangen ved å oppsøke ekte politimenn. Vi sparket inn dører og jeg pratet masse med politiet om hvordan hverdagen foregår på politihuset, forteller Kaas under intervjuet med TV 2.

Familiefar og superstjerne

Vi ble først kjent med politietterforsker Carl Mørck i filmen «Kvinnen i buret» som hadde kinopremière i fjor. Nå har Kaas nettopp avrundet innspillingene av den tredje filmen i rekken basert på romanene til den danske krimforfatteren Jussi Adler-Olsen.

Man skulle tro hverdagen til en suksessfull skuespiller var travel, men for Kaas er det ikke noe problem å sjonglere mellom familielivet og skuespillerkarrièren.

– Selv min kone vil si at jeg er en god og tilstedeværende far, så dårlig samvittighet har jeg ikke, sier Kaas.

– Ofte er jeg borte i perioder, men da er jeg også hjemme over lengre tid mellom innspillingene. Det fungerer nesten som å jobbe på en oljeplattform. Det er mulig jeg er psykopat, men det funker for oss, sier småbarnsfaren.

– Er barna stolte av pappaen sin?

– Nei. Jeg trasker hjemme i underbuksene selv om jeg er skuespiller. Det er ikke noe glamorøst med meg, forteller filmstjernen til TV 2.

Vil ikke til Hollywood

– Jeg har to døtre, og det kan jo hende at de blir litt stolte om noen på skolen prater om meg, men det ville vært sørgelig om barna mine så på meg som en filmstjerne.

Nikolaj har allerede smakt på livet som skuespiller i USA, men ser absolutt ikke for seg et liv som Hollywoodstjerne. Temaet har ofte blitt diskutert hjemme hos familien Kaas, men akkurat nå har han det godt i Danmark.

– Hadde jeg villet det mer, kunne jeg jobbet som skuespiller i USA. Det er morsomt å lage noe i utlandet, men jeg har ikke behov for å bli kalt Hollywoodstjerne, sier han.

Se Nikolaj Lie Kaas på Senkveld på TV 2 i kveld kl. 22.15 eller på Sumo.