Er dette NBAs beste spiller?

Stephen Curry er blitt en av NBAs aller beste spillere og med det overrasket mange.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Stephen Curry og Golden State Warriors mot Detroit Pistons på Sportskanalen og tv2sumo.no på søndag kl. 21.30

Stephen Curry har vokst til å bli blant NBAs aller beste og mest populære spillere. 26-åringen har rekorden for antall trepoengere i en sesong. Curry er også mye mer enn en trepoengsskytter, 26-åringen scorer på alle mulige uortodokse måter og er i tillegg blant ligaens beste pasningsgivere. At Curry er blitt så god har ikke alltid vært en selvfølge. 

Trodde han var for liten
Selv om Curry markerte seg som en meget god spiller på high school fikk han ikke plass hos de største universitetene da han var klar for college. Stephens far, Dell Curry, var selv NBA-spiller og hadde gått på college for Virginia Tech og Stephen drømte om å følge i sin fars fotspor. Problemet var at som 17-åring var han kun litt over 180 cm og veide 73 kg. Dermed ble Curry sett på som for liten og måtte ta til takke med lite meritterte Davidson. 

Ble college-stjerne
På Davidson markerte Curry seg og er tidenes toppscorer for universitetet. Curry ledet også Davidson til sin første kvartfinale i NCAA-turneringen siden 1969. Da tiden var inne for å gå til NBA var det også flere lag som var skeptiske til om Curry hadde fysikken til å spille i den meget fysiske ligaen. Golden State Warriors tok sjansen i draften og valgte Curry som nummer syv i 2009. 

En av NBAs beste
Curry er nå inne i sin sjette sesong i NBA og regnes som en av de aller beste spillerne. Søndag viser TV 2 Sportskanalen og tv2sumo.no Detroit Pistons mot Golden State Warriors og Christian Paasche gleder seg til å kommentere Stephen Curry.

– Per dags dato er han kanskje den beste point guarden i NBA og det er ikke mange spillere jeg kan se at er bedre enn Curry, sier Paasche. 

– Hovedgrunnen til Warriors gode start
Warriors har vunnet 12 av sine 14 kamper og er blant de store favorittene til å vinne NBA-tittelen denne sesongen.

– Golden State har jo hatt en fantastisk start og det er jo Curry som driver dette laget. Han er en fantastisk skytter og har det meste annet også. Jeg kunne ønske jeg hadde skuddet til Curry, da hadde nok min karrière sett litt annerledes ut, fortsetter Paasche.