SKUMLE PLANER: Lionel Messi og Jose Mourinho kan bli en kruttsterk kombinasjon dersom Messi havner i Chelsea. (AP Photo/Andres Kudacki)
SKUMLE PLANER: Lionel Messi og Jose Mourinho kan bli en kruttsterk kombinasjon dersom Messi havner i Chelsea. (AP Photo/Andres Kudacki)

Fotballryktene:
– Messi kan bli Chelsea-spiller for to milliarder

Og Robin van Persie kan være på vei bort fra Manchester United.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er nå 33 dager igjen til fotballens «julemåned» starter.

Da er det 31 dager med ellevill spillerjakt.

Desperate klubbledere på utkikk etter den eller de spillerne som kan løfte laget deres til nye høyder.

Men selv om det fortsatt er en drøy måned til ting kan gå fra rykter til konkrete overganger, så flommer det allerede med spekulasjoner.

Ingen kan beskylde Robin van Persie for å ha storspilt denne sesongen. Nederlenderen har nok vært toppscorer i Premier League for siste gang, og nå kan det se ut til at Manchester United-karrieren også går mot slutten. Roberto Mancini prøvde å hente 31-åringen til Manchester City i sin tid, og er fortsatt fan av angriperen. Nå hevder The Telegraph at italieneren ønsker å hente van Persie til Inter i januar.

Radamel Falcao har heller ikke vært noen kjempesuksess på Old Trafford. En scoring er det blitt for colombianeren. Nå skal Manchester United-ledelsen ha fått kalde føtter med tanke på å gjøre overgangen permanent. I stedet vil de bruke pengene sine på å hente Edinson Cavani fra Paris Saint-Germain, skriver Daily Express.

Manchester United klarte å gjemme bort Nani i Sporting Lisboa i sommer, og det er nok en del på Old Trafford som gjerne skulle sett at den portugisiske klubben hadde overtatt den humørsyke kantspilleren permanent. Men det ser ut til at er en glemmesak. For ifølge The Independent er ikke Sporting Lisboa i stand til å betale 28-åringens lønn. Heldigvis for Manchester United så har Nani funnet godformen i gamleklubben, noe som kan få flere klubber på banen når han legges ut for salg.

Layvin Kurzawa har lenge vært en lovende back, men skikkelig kjent for det store publikum ble han først da han prøvde å ydmyke de svenske U21-landslagsspillerne da Frankrike scoret i en kvalifiseringskamp i høst, bare for å få ydmykelsen rett tilbake i ansiktet da Sverige scoret og sendte Frankrike ut. Nå vil Manchester United ha Monaco-backen til å bruke sine mest ydmykende gestikuleringer på Old Trafford, skriver TalkSPORT.

Penger er en sterk drivkraft, også for de beste i verden. Lionel Messi skrev en ny kontrakt med Barcelona i mai, som gir ham nærmere 170 millioner kroner i året. Men da det kom argentineren for øret at Cristiano Ronaldo får 200 millioner i Real Madrid, gikk han sur. Nå skal Messi ha begynt å ta engelsktimer, og begynt å se etter gode skoler i London-distriktet for sin sønn Thiago. Ifølge Daily Express vil Adidas, som sponser både Chelsea og Messi, bidra med sitt for å få angriperen til Chelsea. Eneste lille skjær i sjøen er en overgangssum som vil passere to milliarder kroner.

Chelsea har et par spillerstaller på utlån til andre klubber rundt om i Europa, og det er ikke sikkert Jose Mourinho har like god oversikt over hvordan det går med alle. Men en som bekymrer ham litt er tsjekkeren Tomas Kalas. Mourinho har stor tro på den 21 år gamle midtstopperen, derfor passer det dårlig at han ikke får spilletid for Köln. Nå kan utlånet bli avsluttet, og Queens Park Rangers overtar ansvaret for å gi Kalas spilletid ut sesongen, skriver London Evening Standard.

Arsenal burde fått dispensasjon til å ha dobbel spillerstall, for de fleste spillerne skal ha seg en måned eller to på sykestuen i løpet av sesongen. Nå skal styret ha utvidet Arsene Wengers handlebudsjett i januar slik at han kan få på plass minst en midtbanespiller og to forsvarsspillere, skriver The TelegraphYohan CabayeGrzegorz Krychowiak og James McCarthy er midtbanespillerne The Gunners vil gå for på nyåret.

Den første forsvarsspilleren som kan ankomme Emirates kan bli Ron Vlaar. Daily Express skriver at The Gunners vil prøve å lokke til seg Aston Villa-kapteinen med et bud på i overkant av 80 millioner kroner i januar. Manchester United har også vist interesse for nederlenderen, men er trolig mest interessert i å hente ham som bosmanspiller til sommeren.

Etter at Palermo fikk nyss i at storklubber i England har hatt speidere for å kikke på den argentinske angriperen Paulo Dybala, skrudde de prisen i været. Og når 21-åringen blir sammenlignet med både Lionel Messi og Sergio Agüero, så er det kanskje ikke så rart at prisen blir høy. Men ifølge Daily Star lar ikke Arsenal seg skremme bort. De skal være villig til å strekke seg til i overkant av 300 millioner kroner for Dybala.

Yannick Bolasie er i ferd med å bli et mareritt for Liverpool. Kantspilleren herjer hver gang de røde møter Crystal Palace. Nå har manager Brendan Rodgers funnet ut hvordan han skal unngå det neste gang; han kjøper 25-åringen. Men Palace-manager Neil Warnock avviser at det er aktuelt å la Bolasie gå i januar, skriver Sky Sports.

Andy Carroll er en av de største suksesshistoriene i Newcastles historie. Klubben fikk de beste årene ut av spissen, før de fikk solgt ham til Liverpool til mer enn det dobbelte av det de håpet å få for ham. Nå drømmer manager Alan Pardew om å lage nok et kapittel i suksessagaen. For han innrømmer overfor Daily Mail at han kan tenke seg å hente Carroll tilbake til St. James' Park.