FIKK SPARKEN: Dan Beutler fikk sparken i Kristianstad etter at han signerte for en iransk klubb uten å informere klubben. 
Foto: Thomas Rasmus Skaug  / SCANPIX
FIKK SPARKEN: Dan Beutler fikk sparken i Kristianstad etter at han signerte for en iransk klubb uten å informere klubben. Foto: Thomas Rasmus Skaug / SCANPIX

Håndballstjerne fikk sparken etter hemmelig klubbaffære

Signerte lukrativ avtale bak sin klubbs rygg for å dekke personlig gjeld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den svenske landslagsmålvakten i håndball Dan Beutler fikk onsdag sparken i svenske Kristianstad, hvor han var lagkamerat med Christian O'Sullivan og Kristian Bjørnsen, etter at det kom frem at han hadde signert en avtale med iranske Samenalhojaj Sabzevar bak klubbens rygg.

Planen var å spille en ti dager lang turnering i Qatar i desember, og så returnere til Sverige. 

Fikk ultimatum
Problemet er at han da ville gått glipp av tre kamper med Kristianstad mens han var i Qatar.

– Klubbens ultimatum var at enten blir du eller så drar du. Drar du avsluttes kontrakten, forteller sportssjef Mats Samuelsson til Expressen.

Men den tidligere Bundesliga-spilleren valgte da den lukrative kontrakten i den iranske klubben.

Beutler har ti sesonger i Bundesliga med storklubbene Flensburg Handewitt og Hamburg, og har spilt EM med Sverige. Totalt har han 71 landskamper for de gulblå, før han takket nei til videre landslagsspill i 2011.

320 000 kroner
Beutler bekrefter selv at han sliter med gjeld etter sitt opphold i Tyskland. Det er behovet for å betjene denne som gjør at han valgte å gå bak ryggen på klubben sin.

Ifølge Aftonbladet skrev han under for Samenalhojaj Sabzevar allerede i sommer. Han skal da ha fått utbetalt 185 000 kroner, og ville få ytterligere 135 000 etter den ti dager lange turneringen i desember. Dersom han brøt kontrakten, så måtte han betale tilbake pengene han allerede hadde fått utbetalt.

Klubbløs 12. desember
– Selvsagt angrer jeg på fremgangsmåten min. Hadde jeg vært åpen med det tidligere, så hadde det kanskje ikke blitt som dette, skriver han i bloggen sin.

Han hadde fått tillatelse av Kristianstad til å dra til Qatar utenom den svenske sesongen, men denne gangen ville han altså dra midt i sesongen. Det fikk klubben til å reagere.

– Han ble tvunget til å velge, sier Samuelsson.

Nå er Beutler klubbløs når turneringen er over 12. desember.