Håndballjentene fikk kjeft for å lage «ris til egen rumpe»

Rufsete norsk lag fikk bank av Danmark.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norge-Danmark 21-24 (8-14), Møbelringen Cup.

Se Norge-Frankrike kl. 19.10 fredag på TV 2 Sportskanalen.

Publikum i Larvik fikk se et meget variabelt norsk spill mot Danmark. De lå under med seks mål til pause. Midtveis i andreomgangen fikk Thorir Hergeirsson nok av angrepsspillet og tok time out.

– Det er ris til egen rumpe. Vi er for utålmodige i angrep. Vi skyter for tidlig og lar dem kontre, tordnet landslagssjefen.

Det endte med 21-24-tap. Norge viste at de har mye å jobbe med mot EM, som starter på TV 2 7. desember. Der møter de Danmark i gruppespillet.

Registrer deg nå: Spill EM-manager her

- Jeg synes det er vår dårlige førsteomgang som ødelegger det. Andreomgang er mye bedre. Vi kan klare å vinne kampen, men vi tar noen dumme og kjappe avgjøreløser. Vi skyter på dumme sjanser, sa Heidi Løke til TV 2 etter kampen.

- Det var en kamp med mye rart. Det går mye opp og ned. Det er litt slitsomt når man aldri får ballen av de gule dommerne. Så jeg fikk to minutter, da, sa Nora Mørk, som ble toppscorer med fem mål.

Thorir Hergeirsson sa han synes Norge gjorde en god kamp og rettet opp en del feil i andreomgangen. Danmark blir stemplet som en av de heteste gullkandidatene i EM.

– Vi stopper flere av kontringene deres enn vi gjorde for en måned siden, så jeg synes vi er på gang.

Kollapset i første omgang

Det begynte bra for Norge. Kari Aalvik Grimsbø storpsilte i starten og Norge ledet 3-0.

Men så begynte det å rakne.

Forsvaret satt ikke helt og i angrep lugget det for de norske jentene, som bare scoret tre mål på de siste 20 minuttene av omgangen

– Det er oppjaget og lite organisert. Total kollaps, sa ekspertkommentator Bent Svele, som også la til «fantasiløst».

Til pause sto det 14-8 til Danmark. Ekspert Randi Gustad etterlyste mer rytme for Norge i angrep.

Stine Bredal Oftedal åpnet bra med to scoringer etter pause, men danskene fikk også to i nettet etter spill med høyt tempo og selvtillit.

Skjerpet seg etter pause

Oftedal og Ida Alstad viste friske takter etter pause og fant nettmaskene, men danskene holdt seg i ledelse. Men da en tremålsledelse ble til fem, tok Thorir Hergeirsson time out.

– Det er ris til egen rumpe. Vi er for utålmodige i angrep. Vi skyter for tidlig og lar dem kontre, tordnet landslagssjefen.

Det fikk litt fart i de norske jentene. Like etter halvspilt omgang lå de ett mål bak, men de slet med å få overtaket. Fire minutter før slutt ledet Danmark med fire mål.

Sluttspurten uteble og Danmark vant fortjent 24-21.