Vakker scoring og forsvarstabbe da Lørenskog slo Frisk

Holder avstanden til Oilers på ti poeng.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Frisk Asker-Lørenskog 1-2

Lørenskog slo tilbake etter tapet Storhamar i forrige serierunde. I toppkampen mot Frisk Asker var gjestene sterkest i Askerhallen og triumferte med 2-1.

– Sterk prestasjon
Knut Henrik Spets og Fredrik Csisar sto for Lørenskogs scoringer - den siste etter en stor tabbe fra Frisk i egen sone.

– Det er en sterk prestasjon av Lørenskog. Dette var viktig for dem, sa Geir Hoff i TV 2s HockeyXtra. 

2-1-seieren gjør at Lørenskog holder avstanden opp til ligaleder Stavanger Oilers på ti poeng. Siddisene vant torsdagens kamp mot Lillehammer 4-1 i Kristins Hall.

– Oilers bekrefter sin dominans og går ikke på noen smeller, sier Hoff.

– Lørenskog på andreplass - jeg synes det er sterkt. Der er ikke så stabile som Oilers ennå, men de har noe spennende på gang, sier Hoff.

Etter to strake seire i Get-ligaen måtte Frisk ta til takke med én scoring og null poeng torsdag kveld. Asker-laget ligger på femteplass på tabellen.

Få alt fra Get-ligaen her!

– Klassescoring
Gjestene fra Lørenskog startet kampen i Askerhallen best, men Frisk sto godt imot det som kom. Drøyt seks minutter før pause måtte imidlertid vertskapet kapitulere.

Lørenskog satte opp tempoet og kontret lynhurtig. Et par raske kombinasjoner gjorde at pucken endte opp foran Knut Henrik Spets. 32-åringen kunne enkelt dyttet inn 1-0-ledelse for Lørenskog.

– Dette synes jeg er morsomt å se på. Det er masse kvalitet i bevegelse og pasningsspillet. Klassescoring, sa Ole Eskild Dahlstrøm i TV 2s HockeyXtra.

Kjempetabbe i egen sone
Flere scoringer ble det ikke i den første perioden. Etter litt hvile startet den andre perioden jevnt. Spillet bølget frem og tilbake før en gigantisk tabbe sørget for ny Lørenskog-scoring.

Frisk Askers Patrick Ulriksen slurvet i egen sone og serverte pucken til Alex Plante. Han leverte videre til Fredrik Csisar som enkelt satte inn kampens andre scoring for gjestene.

– Det er en blemme. Ai ai! Sånn kan du ikke holde på i egen sone. Jeg blir litt satt ut, sa Dahlstrøm.

Til tross for et klønete baklengsmål mistet ikke de oransjekledde vertene motet. Fem minutt før slutt i den andre perioden fikk Frisk Asker betalt. Lagets poengkonge Denny Kearney var sistemann på pucken og sørget for 1-2 - hans 36. poeng i Get-ligaen denne sesongen.

Frisk jaktet scoring i den tredje perioden, men klarte aldri å presse frem en utligning. Lørenskog vant med det kampen 2-1 og beholder andreplassen på tabellen.

Oilers med ny seier
Foran på tabellen ligger den overlegne ligalederen Stavanger Oilers. Siddisene hadde få problemer med å sikre en ny trepoenger i bortekampen mot Lillehammer. 

Hjemmelaget utlignet Rudolfs Balcers 1-0-scoring tidlig i den andre perioden ved Derek Arnold, men deretter handlet det kun om Oilers i Kristins Hall. Josh Soars med gullhjelmen på hodet scoret to ganger, mens Jean-Michel Daoust noterte seg for en scoring. 

Oilers vant med det 4-1 og virker å ha full kontroll på toppen av tabellen.

Storhamar snudde til seier
I Hamar OL-amfi fikk Storhamar en marerittstart. Stjernen ledet 2-0 etter to perioder, men det er som kjent en farlig ledelse.

I en tredjeperiode med flere omdiskuterte situasjoner klarte Storhamar å snu kampen. Tre scoringer sørget for at Get-ligaens mestscorende lag stakk av med seieren 3-2.

Manglerud Star fikk endelig sesongens første seier i bunnkampen mot Kongsvinger. Det endte til slutt med 5-2-seier for vertene.