Malejobb kan ha utløst Oppsal-drapet

Politiet undersøker om uenighet rundt en malejobb kan ha utløst drapet på Oppsal tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det finnes foreløpig bare en kjent konflikt mellom offeret i 50-årene og den siktede 53-åringen: uenighet om en malejobb drapssiktede utførte hjemme hos avdøde for et og et halvt år siden.

ROSER: Flere hadde lagt ned blomster på stedet der mannen i 50-årene ble drept. FOTO: OLA HARAM / TV 2
ROSER: Flere hadde lagt ned blomster på stedet der mannen i 50-årene ble drept. FOTO: OLA HARAM / TV 2

– Vi har mottatt opplysninger i vitneavhør om at det skal være en konflikt knyttet til noe slikt, men det er for tidlig å kommentere det ytterligere, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby ved Oslo politidistrikt til TV 2.

– Ville ikke ha penger

For 18 måneder siden malte den 53 år gamle mannen leiligheten til avdøde, får TV 2 opplyst. Et familiemedlem var misfornøyd med malejobben til siktede og mente de ikke skulle betale. Etter det TV 2 blir fortalt var avdøde imidlertid innstilt på å betale regningen på mellom ti og tjue tusen kroner. Men 53-åringen ville ikke ta i mot pengene siden familien ikke var fornøyd med jobben.

VANSKELIG TID: Lars Mikkelsen, daglig leder i Oppsal vaktmestersentral sier det er en tung tid for de ansatte i bedriften. FOTO: OLA HARAM / TV 2
VANSKELIG TID: Lars Mikkelsen, daglig leder i Oppsal vaktmestersentral sier det er en tung tid for de ansatte i bedriften. FOTO: OLA HARAM / TV 2

Politiet bekrefter at de undersøker om denne konflikten kan være et mulig motiv.

– Ja, det kan være et mulig motiv. Men samtidig er konfliktens alvorlighet av en slik art at man ikke ville tro at noen ville finne på å ta livet av noen for det, sier Hjort Kraby.

Nå håper familien at den siktede vil fortelle bakgrunnen for konflikten.

– Det er ikke noe rundt denne malejobben som skulle tilsi at han skulle bli drept. De etterlatte håper siktede nå vil fortelle sannheten i avhør, sier bistandsadvokaten til TV 2.

Politiet undersøker også det kan finnes et motiv i siktedes kriminelle fortid. Mannen er tidligere dømt flere ganger for narkotikakriminalitet, men offeret i 50-årene er ikke kjent for politiet fra tidligere.

SØRGER: Atle Hansen har tidligere jobbet med avdøde. FOTO: OLA HARAM / TV 2
SØRGER: Atle Hansen har tidligere jobbet med avdøde. FOTO: OLA HARAM / TV 2

Forstår ikke

De etterlatte etter mannen i 50-årene som ble skutt foran kollegene i lunsjpausen, forstår ikke hvorfor familiefaren ble et offer.

– De etterlatte forstår ikke det som har skjedd. De har ingen opplysninger som skulle tilsi at han skulle bli skutt, sier Olle Nohlin som er bistandsadvokat for de etterlatte til TV 2.

Nekter avhør

53-åringen har ikke blitt avhørt og har heller ikke tatt stiling til siktelsen på forsettlig drap. Hans forsvarer vil ikke kommentere TV 2s opplysninger om mulige motiv.

– Min klient har så langt ikke forklart seg for politiet og det er det gode grunner for. På generelt grunnlag vil jeg si at den første politiforklaringen er den viktigste og da bør man være i god form, sier Oskar Ihlebæk, siktedes forsvarer til TV 2.

Kollegaene sørger

– Vi tenker veldig mye på familien til avdøde. Julen blir en vanskelig tid for mange, men vi skal stå sammen i sorgen og hjelpe hverandre, sier Atle Hansen som har jobbet med avdøde.

På Oppsal vaktmestersentral var det mange gode ord om avdøde i dag.

– Han var en ekte familiemann og en lojal pliktoppfyllende arbeidskamerat. Han vil bli savnet av oss kolleger, sier Hansen til TV 2.

For de ansatte var det viktig å komme raskt tilbake på jobb for å få tiden til å gå.

– Egentlig skulle vi ta en rolig dag på jobb og bare være sammen, men nå setter vi opp juletrær over hele området her for å hedre avdøde, sier Lars Mikkelsen, daglig leder i Oppsal vaktmestersentral til TV 2.