PÅ SYKEHUS: Fotballegenden Pele er innlagt på sykehus. AFP PHOTO / FRANCK FIFE
PÅ SYKEHUS: Fotballegenden Pele er innlagt på sykehus. AFP PHOTO / FRANCK FIFE

– Pelé flyttet til intensivavdelingen

Fotballegenden Pelés tilstand har forverret seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nyhetsbyrået AFP opplyser torsdag at Pelés helsetilstand har forverret seg, og at brasilianeren får intensiv behandling ved Albert Einstein-sykehuset i São Paulo.

Pelé var tilbake på sykehus mandag bare noen dager etter at han var inne og fikk behandling for nyrestein.

Nå opplyser sykehuset at fotballegenden er flyttet til en annen avdeling på grunn av tilstanden.

– Albert Einstein-sykehuset kan informere om at tilstanden til pasienten Edson Arantes do Nascimento (Pelé) er ustabil, skriver sykehuset i en pressemelding torsdag.

– For å gi ham best mulig behandling er han flyttet til en avdeling som er spesielt overvåket. Sykehuset vil komme med en ny pressemelding om vi får ny informasjon vi kan gå ut med, opplyser sykehuset videre.

Jose Fornos Rodrigues, som er Pelés tidligere rådgiver, sier at den tidligere VM-vinneren først og fremst ble flyttet til en annen avdeling fordi han ville ha mer ro rundt seg.

– Han likte ikke at det kom så mange folk på besøk. Det blir roligere for ham nå, sier Rodrigues til Sky Sports.

Tilstanden forverret
Etter at Pelé ble innlagt mandag var tilstanden først stabil. Det har altså nå endret seg.

«Pasienten Edson Arantes do Nascimento (Pelé) er innlagt for undersøkelser. Han er i en stabil tilstand», het det i en rapport fra sykehuset som behandlet ham mandag kveld.

Lokale medier i São Paulo mener han er inne til behandling for en urinveisinfeksjon, men dette er ikke bekreftet av legene.

Pelé som er blitt 74 år gammel, ble operert for nyrestein 13. november, og det ble sagt at operasjonen hadde vært vellykket da han ble utskrevet noen dager senere.

Regnes som tidenes beste
Brasilianeren Pelé som vokste opp under heller fattigslige kår i Brasil, er blitt kalt den beste fotballspilleren gjennom alle tider. I løpet av sin karriere scoret han over 1000 mål totalt for sine ulike klubber Santos og New York Cosmos.

For Brasils landslag scoret Pelé 77 mål på 92 kamper fra 1956 til 1971, og vant VM-gull med sitt landslag både i 1958, 1962 og 1970.

Fotballegenden er kåret til «århundrets fotballspiller» av Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) og «århundrets idrettsutøver» av Den olympiske komité (IOC). 

Han er også blitt utrop som en «nasjonal skatt» av brasilianske myndigheter.