UNDER HARDT PRESS: Arsène Wenger (Arsenal) får gjennomgå for klubbens svake sesongstart. Scanpix
UNDER HARDT PRESS: Arsène Wenger (Arsenal) får gjennomgå for klubbens svake sesongstart. Scanpix

«Fotballens staeste figur»: Arsène går når Arsène vil

– Et sceneskifte behøves. Fansen er i ferd med å bli apatiske.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se West Bromwich - Arsenal på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo kl 13.45. Sendestart kl 13.00.

– Arsène går når Arsène vil.

Det mener Paul Belverstone, som dekker Arsenal for Premier Leagues TV-sendinger.

Samtidig er presset nå hardere enn noensinne, forteller reporteren til TV 2. 

– Seieren mot Dortmund hjalp åpenbart mye, men jeg snakket med en rekke supportere før kampen. Det er et økende antall av dem som ønsker en forandring på managersiden, selv om han riktignok fortsatt også har støtte.

TV 2-kommentator Per-Jarle Heggelund er enig.

– Med tap mot Dortmund og West Bromwich, så hadde det vært hetere enn noensinne. Når Henry Winter lanserer en tung artikkel om at «nå får det være nok, Wenger», så er det alvor, sier TV 2-eksperten.

Kan være vanskelig å forstå fra utsiden

Belverstone er tett på Arsenal uke etter uke og forteller at misnøyen kan være vanskelig å forstå for supportere av andre klubber.

For mens Wengers posisjon til stadighet diskuteres, leverer franskmannen topp fire-plasseringer år etter år.

– Jeg hørte en Arsenal-supporter si at Wenger må forlate klubben for at de skal få oppleve spenning og moro igjen. Han ønsket en type manager som kunne ta dem til enten tiendeplass eller førsteplass, altså en mulighet til å oppleve noe overraskende. Jeg tror supportere av andre klubber kan oppleve det som vanskelig å relatere seg til et slikt synspunkt.

Samtidig forstår Belverstone hvorfor folk er oppgitt.

– Ingen forstår hvordan han kunne gå til ny sesong med kun seks forsvarsspillere i A-stallen. De fleste managere vil være mer bekymret for å ha for få spillere. Arsène Wenger virker mer bekymret for at ikke alle får spilletid. Det er merkelig, særlig med tanke på hvor mange skader de pleier å ha.

Mener Wenger sitter trygt

– Tror du det kan komme utskiftninger allerede nå?

– Det skjer definitivt ikke midt i sesongen, og for å være ærlig tror jeg at han er Arsenal-manager også neste sesong. Arsène går når Arsène vil, når han føler at nok er nok. Mange supportere jeg snakker med føler også at han har rett til å innta en slik posisjon. Etter alt han har oppnådd, fortjener han å kunne definere sin egen skjebne.

Igjen er Heggelund enig.

– Han er den staeste figuren i fotball. Det kombinert med at ledelsen ikke er tøff nok, så er Arsenal-fansen i ferd med å gå inn i den farligste fasen en supporter kan gå inn i – den apatiske.

– Et sceneskifte behøves

Mens Wenger tilsynelatende sitter trygt ut sesongen, tror Belverstone at kravene kan komme etter sesongen.

– Jeg tror han sikrer en topp fire-plassering i år også. Problemet nå er at mange Arsenal-supportere følte at dette skulle bli deres sesong, og i stedet får de sin dårligste start på mange, mange år. Jeg vet ikke om de lenger vil føle at en fjerdeplass er nok.

Heggelund tror at Wenger, i fravær av alternativer, sitter trygt som manager.

– Det finnes ingen potensielle kandidater som kan ta over, i hvert fall ikke i november 2014. Et sceneskifte behøves, men ikke bare med Wenger. Det behøves også på eier- og ledersiden. Som sagt, nå er det ingen ledige managere som er skikket til å ta over en stor klubb som Arsenal, sier Heggelund.