Dette er Norges håp i StarCraft 2-turneringen

Jens Aasgaard (24) lever av å spille StarCraft 2 og håper å nå helt til topps i verdens største datafestival.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag åpner datafestivalen i Sverige, Dreamhack, der Jens Aasgaard representerer StarCraft-laget Team Liquid.

Aasgaard, bedre kjent som Snute, regnes for å være Europas beste StarCraft 2-spiller. Siden 2012 har spillingen faktisk vært 24-åringens fulltidsjobb.

– Det var ingen stor drøm. StarCraft var noe jeg holdt på med på kvelden for å slappe av og spille med kamerater. Så det skjedde litt gradvis, men i starten av 2012 bestemte jeg meg for å spille på fulltid.

Tar mye tid

På grunn av mye reising til turnering synes Snute det var vanskelig å kombinere det som bare skulle være en hobby ved siden av studiene. Da han ble god nok til å tjene penger på å spille, bestemte han seg for å vie tiden til StarCraft 2.

STARCRAFT-STJERNE: Jens Aasgaard.
STARCRAFT-STJERNE: Jens Aasgaard.

- På en vanlig arbeidsdag, når jeg ikke er ute og reiser, står jeg opp i ti-tiden og spiser frokost. Så ser jeg på gårsdagens resultater og laster ned kamper som jeg tror vil være interessante å studere. Så drar jeg ofte på trening – fysisk trening. Etter trening blir det ofte spilling til langt ut på kvelden, og hvis det er en turnering spiller jeg den.

Gruer seg ikke

Så sent som i sommer kom Snute på andreplass i verdensmesterskapet i eSport i Kina, men formen har ikke vært like god i høst. Snute tapte blant andre for norske TargA under Gamer.no sin ligafinale i starten av november. Likevel tar Snute det rolig før turneringen.

- Jeg gleder meg egentlig bare til å spille, selv om man selvfølgelig kjenner kan bli nervøs også. Spesielt hvis man klarer å komme seg til topp åtte. Da spiller man på hovedscenen.

Dreamhack festivalen kan du se på TV 2 Sumo. Snutes kamper spilles kl. 18.00 og kl. 20.00 torsdag, og turneringen fortsetter fredag og lørdag – med den store finalen fra kl. 22.00 lørdag kveld.