EVAKUERES: Deler av Torp Flyplass evakueres etter etter funn av mistenkelig pakke. Foto: Geir Eriksen
EVAKUERES: Deler av Torp Flyplass evakueres etter etter funn av mistenkelig pakke. Foto: Geir Eriksen

Situasjonen er avklart på Torp

Politiet opphever evakueringen av flyplassen på Torp. Gjenstanden som ble funnet viste seg å ikke være farlig. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gjenstanden som ble funnet viste seg ikke å være farlig. Den blir nå tatt hånd om av bombegruppen og underlagt kriminaltekniske undersøkelser.

– Vi tar denne typen hendelser veldig alvorlig, sier konstituert visepolitimester Ole Bjørn Sakrisvold i Vestfold politidistrikt.

– Passasjerene er på vei inn i terminalen igjen, forteller direktør ved lufthavnen, Gisle Skansen til TV 2. 

Vet ikke hvorfor pakken ble liggende

 – Torp er en trafikkert flyplass med mange reisende. Derfor kan vi ikke ta noen sjanser når vi står overfor en mistenkelig gjenstand.

Politiet vet foreløpig ikke om gjenstanden er hensatt med vilje, eller om noen har glemt igjen gjenstanden inne på et toalett i lufthavnterminalen.

Vi håper de reisende forstår at det er nødvendig med omfattende sikkerhetstiltak, selv om det innebærer at det blir forsinkelser.

Politiet ønsker av etterforskningshensyn ikke å beskrive hva slags gjenstand som ble funnet og som var grunnlaget for at deler av terminalbygningen ble evakuert.

Evakuerte etter mistenkelig funn

Politiet besluttet å evakuere deler av flyplassen på Torp etter funn av en uidentifisert pakke på et toalett tidligere i dag. 

Meldingen om funnet ble varslet av Vestfold politidistrikt via deres Twitter-konto.

Bombegruppen fra Oslo ankom senere og begynte sine undersøkelser. Pakken skal etterhvert ha vist seg å ikke være farlig.