DELTA: Innsatsstyrken til politiet ble sendt til Vinstra onsdag kveld, etter at gjerningsmannen forskanset seg i huset sitt. Foto: Harald Eiken/TV 2
DELTA: Innsatsstyrken til politiet ble sendt til Vinstra onsdag kveld, etter at gjerningsmannen forskanset seg i huset sitt. Foto: Harald Eiken/TV 2

Politimann skutt på jobb:

Lettet over at det ikke endte i tragedie på Vinstra

BODØ/OSLO (TV 2): Leder i Politiets fellesforbund, Sigve Bolstad, sier deres tanker går ut til kollegaen og de pårørende.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En politibetjent ble onsdag kveld skutt med hagle på Vinstra, og ligger nå på Ullevål sykehus. Skadene er ikke alvorlig, og trolig er det på grunn av vernevesten han hadde på seg. 

Han rykket sammen med en kollega ut til en melding om en utagerende mann på et legekontor. De fant mannen i hans bolig, men ble møtt med en skarpladd hagle. 

Gjerningsmannen ble pågrepet tidlig torsdag morgen, etter at politiet slo en jernring rundt boligen hans og holdt ham der i nærmere åtte timer. 

– Mannen er siktet for forsøk på forsettlig drap, opplyser politiinspektør Olav Sørby ved Gudbrandsdal politidistrikt til Dagbladet.

Han ble torsdag fraktet til sykehuset i Lillehammer, der han skal utredes av en lege.

– Går forhåpentligvis bra

Leder i Politiets fellesforbund, Sigve Bolstad, sier til TV 2 at de først og fremst er opptatt av at det går bra med kollegaen. 

– Det vi har fått tilbakemelding om, er at det forhåpentligvis går bra. Det er veldig veldig godt å høre. 

Han påpeker at politiet er veldig gode på denne typen hendelser når det kommer til oppfølging. 

– Jeg har selv snakket med lokallagslederen i Gudbrandsdalen, og vi følger nøye opp. 

– Viser viktigheten av vernevestene

Bolstad forteller at vernevesten politimannen hadde på seg trolig har spilt en viktig rolle for skadeomfanget i saken. 

– Slik det har blitt fortalt til meg, så kan det virke som at vesten har utgjort en forskjell.

– Det er utrolig viktig at man ser på verneutstyr som et livsviktig redskap. Man vet aldri når man står midt oppi en livstruende situasjon, det viser episoden på Vinstra veldig tydelig. 

Politiets fellesforbund har for tiden landsmøte i Bodø, og Bolstad orienterte medlemmene om situasjonen torsdag formiddag sammen med lokallagslederen i Gudbrandsdalen. 

– Vi skal gi en kort redegjørelse og informasjon om det triste som skjedde i går.