Søvnløs natt for Brann-kapteinen

Erlend Hanstveit sier samtidig at det ikke har vært tema i spillergruppen å drøfte trenerspørsmålet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bergen/Oslo (TV 2 Sporten:)

Gårsdagens Brann-nedrykk går hardt inn på klubbens spillere. Onsdag var det en gråtkvalt Erik Huseklepp som besvarte TV 2s spørsmål på direkten etter kampslutt.

Torsdag landet spillerne i Bergen, og kaptein Erlend Hanstveit forklarer at det siste døgnet har vært tungt.

– Det var en tung kveld i går og en søvnløs natt. Vi er langt nede, men samtidig så står vi sammen. Vi må bruke dagen på å summe oss, men så må vi reise oss, se framover og se hva som skal til for å få Brann opp og gå, sier han til TV 2.

Tidligere på dagen torsdag ville ikke Brann-ledelsen kommentere hvorvidt treneren som ledet klubben ned sitter trygt. Kapteinen vil heller ikke snakke om sjef Rikard Norlings stilling.

– Det har ikke vært noe tema hos oss. Vi må se på oss selv og hva vi har prestert i år. Det har ikke vært godt nok.

– Har dere full tillit til ham?

– Det har ikke vært noe tema hos oss å drøfte verken trener eller andre ting. Vi som spillergruppe har vært bredt enig om at det vi har prestert i år ikke har vært godt nok.

– Det at det ikke har vært tema, forteller det at han faktisk har en del tillit hos dere?

– Det kan en spekulere i så lenge en vil. Men som jeg sier, trenerspørsmålet er ikke noe vi spillere går rundt og diskuterer. Vi har prestert for dårlig og det er det spillerne har fokus på.

– En høst med mange skjebnekamper
Hanstveit sier at klubben må samle seg, ta en skikkelig runde internt og se på hva som har gått galt og hva som må til for å få klubben tilbake på beina. 

– En klubb som Brann kan ikke være bekjent av den sesongen som vi har hatt i år. Det har vært en høst med mange skjebnekamper. Vi klarte å komme gjennom de fleste av de, men vi klarte ikke å komme gjennom den siste, sier han. 

Erik Huseklepp tok tapet tungt onsdag, og en natt endret ikke mye på det.

– Det er fortsatt forferdelig. Jeg har fulgt klubben siden jeg ble født, og har spilt her i ni-ti år selv. Jeg håpet at jeg aldri skulle få oppleve det, sier den tidligere landslagsspilleren.

– Hvis jeg får være med videre
Nå håper han at han kan få være med på å hjelpe Brann tilbake.

– For min egen del er jeg veldig skuffet over det jeg har prestert selv i år. Jeg må ta store deler av ansvaret for at det har gått som det har godt. For jeg har ikke vært så god som jeg vet jeg kan være. Det er utrolig beklagelig. Og det er en forferdelig følelse å føle seg mislykket. Jeg skal i hvert fall gjøre alt jeg kan i vinter, og trene mer enn noen gang. For jeg har virkelig lyst til hjelpe Brann opp igjen - hvis jeg får lov, sier Huseklepp.

Ordknapp Bruun-Hanssen
Daglig leder Roald Bruun-Hanssen ble møtt på Flesland med svarte avisforsider og krav om at han må ta sin hatt og gå.

– Jeg forventet jo det. Folk er fortvilet og skuffet. Folk føler at de som har ansvaret også må ta ansvaret. Så får vi bruke de nærmeste dagene innad i klubben på å diskutere hva som er rett løsning, sier Brann-lederen.

Han vil ikke si noe om at han har vurdert sin egen stilling, men forteller at han vil ta noen runder med sitt eget styre, før klubben konkluderer med noe.

– Jeg har ikke lyst til å kommentere dette. Jeg har full forståelse over at det blir stilt spørsmål. Men så får vi ta det internt. Mitt ansvar ligger først og fremst overfor styret, sier han.

Men han er sikker på at Brann kommer tilbake i toppen av norsk fotball.

– Brann kommer til å reise seg. Det har jeg full tillit til. Og jeg er ikke i tvil om at Bergen by kommer til å være med på å løfte opp Brann igjen,