PRESSET DUO: Rikard Norling og Roald Bruun-Hanssen får mye av skylden for Branns nedrykk. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
PRESSET DUO: Rikard Norling og Roald Bruun-Hanssen får mye av skylden for Branns nedrykk. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Nekter å kommentere Brann-ledernes fremtid

Styreleder Rolf Barmen vil ikke si noe om Brann vurderer stillingene til Rikard Norling og Roald Bruun-Hanssen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brann spiller i 1. divisjon i 2015. Det er en realitet etter at rødtrøyene ble ydmyket av Mjøndalen over to kvalifiseringskamper.

Brann-fansen har lenge holdt daglig leder Roald Bruun-Hanssen ansvarlig for at klubben i deres hjerter har vært i bratt utforbakke det siste året.

Vil ikke snakke om egen fremtid
Etter hvert vendte de også trener Rikard Norling ryggen.

– Det er for tidlig å snakke om veien videre. Det letteste er å ta ansvar og stikke, men jeg står for det jeg har gjort, sa svensken til TV 2 etter 0-3 tapet på Mjøndalen stadion onsdag.

Heller ikke Bruun-Hanssen ønsket å uttale seg om sin egen fremtid.

– I kveld er ikke kvelden til å mene noe om slike ting. Vi skal gjøre grundige evalueringer og ta stilling til dette etter evalueringen, fastslo han.

Norling forstår
Etter en lang natt på hotellet, hvor tankene har vært mange, innrømmer Norling overfor TV 2 at han har forståelse for at mange krever hans avgang. Men han er motivert for å ta Brann tilbake til Tippeligaen.

– Vi må konstatere at vi rykker ned, og at det ikke er på grunn av en enkelt situasjon. Det er noe mer fundamentalt. Det må gripes tak i skikkelig, og det ser jo jeg som en potensielt mulig og spennende prosess, men det er ikke i mine hender. Det som har hendt er alvorlig, sier han.

Men det har ikke vært tema for ham å trekke seg.

– Nei, det er ikke min… Hva skal jeg si? Det fungerer ikke slik, sier han.

– Ingen kommentar
Branns styre har hele sesongen stått bak duoen. Men nå vil ikke styreleder Rolf Barmen si noe om det er tema å avslutte ansettelsesforholdet til Norling og Bruun-Hanssen.

– Ingen kommentar, er svaret fra Barmen.

– Har dere gjort vurderinger rundt dette allerede?

– Ingen kommentar!

Tidligere Brann-trener Steinar Nilsen tror det er en klok avgjørelse at Brann ikke tar en avgjørelse umiddelbart.

– Det tror jeg først og fremst er veldig klokt. De må få lov til å fordøye skuffelsen litt og evaluere hva som faktisk har skjedd. De vil sikkert komme tilbake og svare både for medias spørsmål og situasjonen slik som den er. Akkurat de tingene er klokt å vente med. De er nok veldig skuffet selv også, noe de har uttalt.
Det er mange ting som skal fordøyes akkurat nå når skrekkscenarioet har slått inn, sier han til TV 2.

Engasjert ordfører
Bergensordfører Trude Drevland er svært engasjert, og har mange meninger om Brann. Nå er hun glad det ikke er hun som skal stake ut den videre kursen.

– Jeg er veldig glad for at jeg i dag ikke sitter i styret i Brann, men kan sitte og lide, og ha meninger om det som må skje i stedet for å ta de bitre avgjørelsene. Hvis de blir tatt i det hele tatt, sa hun da hun var gjest i God Morgen Norge.

Få har fulgt Brann tettere enn Davy Wathne de siste 40 årene, og TV 2-profilen mener at det er mye som må endres i klubben.

– Situasjonen er skapt av komplekse feilgrep gjennom mange år. Helt siden flinke folk som Per Ove Ludvigsen, Bjarne Berg, Martin Andresen og andre var i klubben, er det blitt gjort en altfor dårlig jobb. Det er ikke struktur, fasong, eller noen god rollefordeling i klubben nå, sa han til Dagbladet etter onsdagens kamp.