Helt på felgen: Slik så bilen ut da politiet kom til stedet. Foto: Follo Politidistrikt.
Helt på felgen: Slik så bilen ut da politiet kom til stedet. Foto: Follo Politidistrikt.

Slik hadde han tenkt å kjøre til Sverige ...

Men ferden var over før det!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Utforkjøringer er ikke så uvanlig på denne tiden av året, men politiet i Follo gjorde nok likevel store øyne da de kom fram til en bil som hadde kjørt av veien på Vinterbrosletta.

Hendelsen fant sted natt til torsdag. Etter å ha fått melding om utforkjøringen, fant patruljen ganske riktig en bil utenfor veien. Og det var ikke vanskelig å se hvorfor den hadde havnet der.

Beslagla førerkortet

Bilen hadde nemlig kjørt på bare tre hjul!

- Føreren fortalte at han hadde punktert i Oslo, men mente det var OK å kjøre til Sverige uten dekk. Det var kun bremseskive igjen av hjulet, skriver operasjonssentralen til politiet i Follo på Twitter.

Og politiet syntes nok ikke dette var like OK som sjåføren tydeligvis gjorde. Han ble nemlig anmeldt for uaktsom kjøring, og fikk førerkortet beslaglagt på stedet.

En av disse mistet førerkortet - gjett hvem:

- Helt uforutsigbart

- Det er vel ikke noe å si på det, nei. Dette skal strengt tatt ikke gå an. Hvis sjåføren virkelig har kjørt med en bil i denne tilstanden, er det nok grunn til å stille spørsmålstegn ved vurderingsevnen, sier Brooms bilekspert Benny Christensen.

Han legger til:

- Dette er mildt sagt trafikkfarlig. Det må ha vært ille å kjøre med, dessuten fullstendig uforsvarlig. Det er i praksis nesten umulig å kontrollere en bil som dette. Derfor er det heller ikke rart at ferden endte i grøfta. Det kunne nok endt mye verre enn det også, avslutter Benny.

Slik så det ut da Jonny (22) ble presset i grøfta